FőoldalÜzletA rugalmas adattárolás jövője
2012. július 02., hétfő ::

A rugalmas adattárolás jövője

A Verbatim bemutatta rugalmas és fejleszthető adattárolási megoldását, az első Store 'n' Go Universal Storage Module-t (USM). A Store 'n' Go USM számos csatlakozási lehetőséget támogat, többek között az USB 3.0-t, a FireWire-t és a Thunderbolt-ot, de közvetlenül SATA-csatlakozóval is használhatjuk. Az USM merevlemezek mellékelt USB 3.0 szabványú kábellel érkeznek

A Verbatim Store 'n' Go USM hordozható merevlemez maximális rugalmasságot nyújt a felhasználónak. Amennyiben PC-hez való tárolóeszközként használjuk, az USM egyszerű USB-s külső merevlemezként csatlakoztatható egy USB 3.0 kábel segítségével. Az opcionálisan hozzáférhető FireWire800, eSATA és Thunderbolt szabványú kábelek pedig választási lehetőséget nyújtanak a különböző csatlakozók között.

Vezetéknélküli megoldások szórakoztatóelektronikai eszközökhöz
Mindemellett azonban az USM legnagyobb előnye az, hogy bármilyen USM-csatlakozóval ellátott eszközzel használhatjuk.

Az USM az első olyan szabvány csatlakozó, ami lehetővé teszi egy küslő áramforrást nem igénylő adattároló egység csatlakoztatását különböző szórakoztatóelektornikai eszközökhöz. A SATA USM szabvány szerint tervezett modulok és csatlakozók segítségével a felhasználó bármikor hozzáférhet a tárolóeszközökön található zenékhez, filmekhez, fényképekhez és más tartalmakhoz, különböző multimédiás eszközökön keresztül, illetve külső áramforrás igénybevétele nélkül, zökkenőmentesen mozgathatja állományait az eszközök és az adattároló között.

"A SATA szabványú Universal Storage Module (USM) specifikáció a hordozható tárolóeszközökhöz a Serial ATA International Organization (SATA-IO), egy több mint 200 vezető céget tömörítő non-profit iparági konzorcium által lett kifejlesztve" nyilatkozta Peter de Waal, a Verbaim merevlemezekért felelős termékmenedzsere. "Ez a szabvány lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy olyan csatlakozókat integráljanak a televíziókba, játékkonzolokba, set-top-boxokba, számítógépekbe, dokkolóállomásokba és egyéb szórakoztatóelektronikai eszközökbe, melyek támogatják a külső áramforrást nem igénylő vezetéknélküli modulokat integrált SATA-csatlakozókkal, a tárolóhely növelése érdekében."

Az USM-alapú eszközök már több gyártó kínálatában fellelhetőek, olyanokéban, mint a Seagate és a Lenovo és ez 2012-ben és 2013-ban újabb nevekkel és termékekkel bővül majd. "A közeljövőben egyre több szórakoztatóelektronikai vállalat fog olyan termékeket piacra dobni, melyek rendelkeznek USM csatlakozóval, az USM-et a jövő multimádiás szabványává téve ezzel" nyilatkota Peter de Vaal.
"Az USM-alapú eszközök már több gyártó kínálatában fellelhetőek, olyanokéban, mint a Seagate és a Lenovo és ez 2012-ben és 2013-ban újabb nevekkel és termékekkel bővül majd. "A közeljövőben egyre több szórakoztatóelektronikai vállalat fog olyan termékeket piacra dobni, melyek rendelkeznek USM csatlakozóval, az USM-et a jövő multimádiás szabványává téve ezzel" nyilatkota Peter de Vaal.

A Verbatim honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény