FőoldalÜzletLED-ben a jövő! - Már kaphatók az LG LED lámpái
2012. június 08., péntek ::

LED-ben a jövő! - Már kaphatók az LG LED lámpái

Az LG hazánkban is piacra dobta LED-es fényforrás- és lámpatest termékeit, amelyek a nagyobb hatékonyság mellett energiatakarékosak is. Az LG termékkínálatában kültéri és a beltéri fényforrások és lámpatestek egyaránt megtalálhatók, legyen szó irodák, éttermek, bemutatótermek, várótermek vagy épületek megvilágításáról

Az LG régóta foglalkozik csúcstechnológiás termékek alapjául szolgáló chipek, mikrochipek és különböző elektronikai alkotóelemek fejlesztésével és gyártásával. A 6" wafer (a chipek alapanyaga) és CoB (Chip-on-Board) gyártásban a vállalat világelsőséggel büszkélkedhet.
2010-ben az LG Electronics LED-es fényforrás és lámpatest termékei megkapták a hivatalos energiahatékonysági-, minőségi-, biztonsági- és környezetvédelmi tanúsítványokat az európai, kínai, japán és koreai tanúsító intézetektől, ezzel a vállalat megkezdte környezetbarát üzleti tevékenységét globális piacon résztvevő világítástechnikai gyártóként. Az LG az alapanyagoktól, egészen a boltokba kerülő késztermékig mindent saját maga fejleszt és gyárt.

A LED lámpák alkalmazási területe folyamatosan bővül. A kezdetben főleg irányjelzésre, dekoratív- és reklámvilágításra használt LED-ek napjainkra betörtek az általános világítás területére, a rohamléptékű termékfejlesztéseknek köszönhetően, amelyben az LG mérnökei is fontos szerepet vállaltak.
A LED-es fényforrások előnyei főként abból fakadnak, hogy olyan szilárdtest-félvezetők, amelyek az elektromos energiát közvetlenül fénnyé alakítják át, így nagyon jó hatásfokkal rendelkeznek. A fényhasznosítás tekintetében a LED lámpák modelltől és felhasználástól függően 50-90 lm/W között mozognak, ami többszöröse a hagyományos izzókénak. A LED-ekre jellemző kiemelkedő hatásfok többek között annak köszönhető, hogy az elektromágneses sugárzást a látható fény spektrumában adják le, vagyis nem sugároznak az infravörös (IR) és az ultraibolya (UV) tartományban. A rendkívül kedvező fogyasztási mutatók mellett a LED lámpák előnye a hagyományos izzókkal szemben a hosszú, karbantartást nem igénylő élettartam. A kisülőlámpákhoz (pl. fénycső) képest ezek a lámpák kisebb méretűek és a környezetre veszélyes higanyt sem tartalmaznak.

Az LG LED világítási rendszereinek legfontosabb előnyei az LG által kifejlesztett optikai technológiában, a szabályozott hőelvezetésben és az elektronikus áramkörtervezésben rejlenek. Az LG 53 wattos, LED-lámpás, síklapos világítási rendszerével elérhető energia-megtakarítás mértéke az izzólámpás megoldásokhoz képest akár 70%-ot is elérhet. Az így készült termékek várható élettartama meghaladja az ötvenezer üzemórát, ami napi tizenkét óra használat mellett tíz évet jelent.

Az LG Electronics a világ egyik legnagyobb LED világítási rendszerét installálta 2011 nyarán a dél-koreai Szöulban, az LG székházának ikertornyaiban. Az ikertornyok energia- és költséghatékony LG LED lámpákkal lettek felszerelve, amelyek évente akár 1 717 MWh villamosenergiát képesek megtakarítani, ami 53%-kal kedvezőbb, mint hagyományos fénycsövek használata esetén. 2012-ben az LG hazai székházában is több helyen lecserélték a világítást LG LED lámpára és lámpatestre, ami az üzemeltetési tapasztalatokon felül hathatós költségmegtakarítást is jelent az LG magyarországi leányvállalatának.

Az LG honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény