FőoldalÜzletKülső merevlemezt a tv-hez!
2012. május 29., kedd ::

Külső merevlemezt a tv-hez!

A vékony, négyzetalakú 'Hard Drive Sq' 3 TiB-nyi adattárolást tesz lehetővé és akár közvetlenül tv-hez kapcsolható kényelmes használatot biztosít

A Freecom bemutatta a Hard Drive Sq, a 3.5" innovatív, négyzet alakú külső merevlemez megoldását. A Hard Drive Sq egyedülálló megjelenése és a benne található csúcstechnológia az elegáns dizájn és praktikum tökéletes elegyét nyújtja a felhasználóknak. A számítógépen tárolt adatok háttérmentésén és tárolásán túl az új meghajtó közvetlenül a tv-hez csatlakoztatható, így az alkalmas USB felvétel készítésére és a felvételek azonnali lejátszására is, így a felhasználók könnyen és kényelmesen tárolhatják és nézhetik meg kedvenc műsoraikat.

"A Hard Drive Sq-val, valóban kézközelbe kerülnek a tárolni kívánt adatok, legyen szó PC-n, laptopon vagy akár TV-n tárolt információkról." mondta el Cas de Heus a Freecom EUMEA régiós marketing és kommunikációs menedzsere. "Praktikum szempontjából a Hard Drive Sq mindent tud, amit egy külső csúcsminőségű adattároló nyújthat: gyors, könnyen használható, gyönyörű kivitelezésű és mindezen csak emel a készülék tv-hez kapcsolhatósága. A felhasználók televíziózási szokásai folyamatosan változnak: a szabadon választható, nagy mennyiségű, minőségi tartalom mellett ma már egyre többen inkább elmentik a megnézni kívánt tartalmakat. A Hard Drive Sq lehetővé teszi, hogy a felhasználók megbízható formában bővítsék meglévő TV-ik tárolókapacítását."

A Hard Drive Sq a Freecom 'Sq' termékcsalád legújabb tagja, aminek része a Mobile Drive Sq. A Mobile Drive Sq innovatív külső megjelenése, ami az új Hard Drive Sq-éhoz hasonló négyzetes kialakítást kapott, már három nagy presztízsű nemzetközi díjat tudhat magáénak, köztük az iF Design Award 2012 GOLD, a Universal Design Award 2012, valamint a Reddot Design Award 2012 díjakat. Az új Hard Drive Sq máris a Mobile Drive Sq nyomdokaiba lépett, hiszen a terméket nem rég a Reddot Design Award 2012 tüntették ki.

A Hard Drive Sq külső tervezését a Freecom szakemberei a neves ipari dizájnerrel, Arman Emami-val közösen végezték. A Freecom Hard Drive Sq alumínium burkolatot kapott, ami sokkal kevésbé érzékeny a külső szennyeződésekre, ujjlenyomatokra, vagy karcolásokra. A meghajtót körbefogó műanyag borítás további védelmet nyújt a külső sérülésektől. A műanyag belső és a vékony alumínium külső elegye vékony, strapabíró és rendkívül könnyű terméket eredményez.

A Hard Drive Sq 1 TiB-os, 2 TiB-os valamint 3 TiB-os kapacitással érhető el és USB 3.0-s kapcsolattal csatlakoztatható, ami gyors adattárolást és közel 130 MiB/s-es adatátviteli sebességet biztosít, így mind üzleti, mind otthoni felhasználásra ideális. A meghajtó természetesen az USB 2.0-ás adatcsatlakozón is csatlakoztatható, így a felhasználók bármilyen PC-hez vagy Mac-hez hozzákapcsolhatják és könnyedén tárolhatják, megoszthatják adataikat barátaikkal, családtagjaikkal, vagy kollégáikkal.

A kompakt Hard Drive Sq mérete mindössze 16×16×3 cm, így a lehető legkevesebb helyet foglalja el tároláskor az asztalon, a laptop vagy az asztali számítógép mellett. A Hard Drive Sq meghajtó Nero adatíró szoftverrel (Windows-hoz), valamint a Freecom "Zöld Gomb" ("Green Button") szoftverével együtt érhető el, ami automatikusan standby módba kapcsolja a meghajtót és energiát takarít meg, amikor az eszköz nincs használatban.

A sorozat javasolt fogyasztói árai 44 (1 TiB), 53 (2 TiB) és 70 (3 TiB) ezer forint.

A Freecom honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény