FőoldalÜzletVirtuális alkalmazások: itt a Novell segítsége
2012. január 20., péntek ::

Virtuális alkalmazások: itt a Novell segítsége

A Novell bejelentette, hogy elérhetővé vált a Novell ZENworks Application Virtualization 9. A legújabb kiadás egyedülálló alkalmazásgyűjtő funkciója lehetővé teszi az informatikusok számára, hogy a vállalat által használt alkalmazásokat tartalmazó könyvtárakban felkutassák a legjobb tárolt verziót, amelyből létrehozhatják a szükséges virtuális alkalmazásokat.

A Novell megoldása azt is rögzíti, hogy az egyes felhasználók milyen beállításokat használnak az alkalmazás futtatása során, és ezek a beállítások is bekerülnek a virtuális alkalmazásba. A korábban már elvégzett gyűjtések eredményét felhasználva, az IT szakemberek pontosan megállapíthatják, melyek a legideálisabb megoldások az adott gép számára, és időt megtakarítva, gyorsan hozhatják létre a szükséges virtuális alkalmazásokat, egyúttal biztosítva a minőséget is.
A ZENworks Application Virtualization 9 számos előre összeállított sablonhoz biztosít hozzáférést, amelyek segítségével tesztelt és optimalizált alkalmazáskonfigurációkon alapulva készíthetők virtuális alkalmazások. Ezen web-alapú sablonok az informatikai szakemberek számára hozzáférést biztosítanak egy olyan központi tárhoz, amely az általánosan használt alkalmazások legfrissebb verzióit tartalmazza. Ha az alkalmazásokat sablonok használatával hozzák létre, jelentősen csökken a virtuális alkalmazások konfigurálásához szükséges manuális munka mennyisége. A web-alapú elérésnek köszönhetően nem szükséges minden egyes alkalommal a ZENworks Application Virtualization legfrissebb verziójára frissíteni, amikor egy alkalmazás frissítésre szorul, így csökken az informatikai munka mennyisége és egyúttal a költségek is.
"A Novell az elmúlt években a ZENworks termékcsalád folyamatos fejlesztése során komoly tapasztalatra tett szert a vállalati alkalmazások központi felügyelete terén. A frissítés erre a tudásra épít: az informatikai részleg által már korábban elvégzett munkára alapozva megszünteti azokat a nehézségeket, amelyek tipikusan az alkalmazások kompatibilitásához társulnak. Ügyfeleink így jelentős mennyiségű időt és erőforrást takaríthatnak meg" - nyilatkozta Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország üzletfejlesztési vezetője.

A Novell ZENworks Application Virtualization 9 további előnyei:
• Kapcsolat nélküli folyamatos streamelés támogatása - A kapcsolat nélküli folyamatos streamelés támogatása révén elég egyszer futtatni egy virtualizált alkalmazást egy adott gépen ahhoz, hogy az onnantól kezdve mindig elérhető legyen azon a gépen anélkül, hogy folyamatos hálózati kapcsolatra lenne szükség.
• "Juke-Boxing" - A "Juke-Boxing" funkció azt teszi lehetővé, hogy a szoftvercsomagok különböző komponenseit különállóan, a teljes csomag elindítása nélkül futtathassák a felhasználók: ezzel csökken a vállalatban éppen nem használt alprogramok letöltéséhez társuló idő és vesződség. Például az egyetlen virtuális alkalmazásként használt irodai programcsomag esetében a szövegszerkesztő elindításakor csak az ahhoz szükséges komponensek töltődnek le.
• Alkalmazás-irányítás - Az alkalmazás-irányítás a licencszerződéseknek való megfeleléshez nyújt segítséget az informatikai részlegnek. A hordozható virtuális alkalmazások mostantól konfigurálhatók úgy, hogy csak a meghatározott feltételeknek megfelelő felhasználók futtathassák azokat. Ilyen feltétel lehet például a Microsoft Active Directory-tagság, vagy a ZENworks felügyelete az eszköz felett. Így elkerülhető az, hogy egy programot - a hordozható virtuális alkalmazások révén - a licencszerződésben megengedettnél nagyobb számú felhasználó vegye igénybe.

Elérhetőség
A Novell ZENworks Application Virtualization már elérhető. A Novell ZENWorks Application Virtualization 9 árával és elérhetőségével kapcsolatosan további információt a http://www.novell.com/zav weboldalon talál.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény