FőoldalÜzletÚj lcd- és led-tv gyárunk épülhet
2012. január 05., csütörtök ::

Új lcd- és led-tv gyárunk épülhet

Az lcd- és led-tévéket gyártó UMC Magyarországra vagy Nagy-Britanniába viheti termelését A jelenleg Szlovákiában termelő cég ugyanis szűkölködik a képzett munkaerőben, az alacsony képzettségűek foglalkoztatásáért cserébe pedig az államtól semminemű támogatást nem kap

Vladislav Khabliev, az UMC vezető képviselője azt mondta: "Kaptunk ajánlatokat Magyarországról és Nagy-Britanniából. Mindkét ország beruházástámogatást ajánlott fel. Ha Nagy-Britanniát választanánk, akkor sokkal közelebb kerülnénk fontos vásárlóinkhoz."

Mint arról a nyomtatott lapunk 2011/6. számában megjelent, Szlovákia elektronikai iparát bemutató cikkünkben is írtunk, az UMC napjainkban több mint ezer főt foglalkoztat Szlovákiában. Hírek szerint 2011 folyamán további 400 alkalmazottat vett fel. Khabliev szerint állami támogatás nélkül nagyon nehéz betanítani azokat, akiknek ez az első rendes állásuk. Az állam szempontjából csökken a munkanélküliek száma, a cég szempontjából azonban a képzetlenek révén érezhetően esik a termelékenység. Ha a cég a termelés egy részét elköltözhetné, akkor Szlovákiában már csak a képzett, gyakorlott munkaerőt hagynák meg, ami valamivel több, mint 400 főt jelent.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény