FőoldalÜzletNe bosszankodjon, inkább kerülje el az útlezárásokat!
2011. augusztus 29., hétfő ::

Ne bosszankodjon, inkább kerülje el az útlezárásokat!

Egy frissen végzett felmérés szerint, a brit autóvezetők átlagosan 80 órát töltenek várakozással az útépítések és karbantartások okozta közlekedési dugókban. A nyár jellemzően az útépítések és útlezárások időszaka, ezért az autós közlekedés valóságos rémálommá válhat azok számára, akik nem ismerik elég alaposan az adott város utcáit és kerülőútjait

A brit autóvezetők minden bizonnyal szívesebben töltenék az összesen évi több mint 3 nap (!) várakozási időt a tengerparton, mint a volán mögött a dugóba ragadva. A legtöbb országban az útfelújításokat és átépítéseket rendszerint a nyári hónapokra ütemezik, melyek óriási közlekedési dugókat okozhatnak. A megnövekedett üzemanyag fogyasztás mellett, a fennakadások rendkívül türelmetlenné és frusztrálttá teszik a sofőröket. Ezek után nem meglepő, ha az autóvezetők átlépik a megengedett sebességhatárt, vagy áthajtanak a piros jelzésen, amint szabaddá válik előttük az út.


Néhány városban a városvezetés különböző erőfeszítéseket is tesz azért, hogy megpróbálja csökkenteni az útépítések kellemetlen következményeit. Kaliforniában például az építési társaságok napi 24 órában végzik a munkájukat, hogy minimalizálják az útlezárások idejét. Ennek azonban az eredménye, hogy a munkálatok költségei megnőnek. De nem ez az egyetlen lehetőség. New York városában például a legforgalmasabb órákban átmenetileg járhatóvá teszik az átalakítás alatt álló utakat, annak érdekében, hogy mérsékeljék a torlódásokat. Bár a legoptimálisabb megoldást még senki nem találta meg, talán mégis van kiút a hasonló helyzetekből.

Ha okos navigációs megoldást használunk iPhone készülékünkön, mint amilyen például az iGO primo app, könnyedén körbekocsikázhatjuk az elkerülendő utakat, illetve útszakaszokat. Az alkalmazásban található "Elkerülések" menüpont alatt a következő lehetőségek közül választhatunk:

  • Különleges szakaszok elkerülése
  • Következő útszakasz elkerülése
  • Egy adott út elkerülése
  • Eredeti útvonal visszaállítása


A könnyen kezelhető térképáttekintés segítségével különböző útvonalterveket jeleníthetünk meg, valamint kiszámolhatjuk az elkerülés időtartamát és hosszát is. Ezután már csak egy érintéssel el kell fogadnunk a felkínált lehetőséget.

Amennyiben előre tájékozódunk az útvonalunkat érintő útfelújításokról, vagy éppen már az araszoló kocsisort látjuk magunk előtt az úton, ne felejtsük el, hogy a segítség kéznél van, és bármikor választhatunk egy megfelelő elkerülő utat.

Az iGO honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény