FőoldalÜzletStratégiai partneri kapcsolat születik a gépjárműiparban
2011. augusztus 26., péntek ::

Stratégiai partneri kapcsolat születik a gépjárműiparban

Teljes Európára kiterjeszti disztribúciós együttműködését a Rutronik és a Renesas. A Rutronik Elektronische Bauelemente GmbH disztribútorcég immár Európa teljes területén forgalmazza a Renesas félvezetőipari gyártó cég termékeit. A két vállalat a gépjárműiparban különösen nagy erőkkel dolgozik együtt a jövőben, hiszen a Renesas Electronics bejelentette, hogy a Rutronikot választotta Európára nézve stratégiai disztribúciós partnerévé a gépjárműipari megoldásainak terítéséhez

Ez egyebek mellett azt is jelenti, hogy a Rutronik immár azon gépjárműiparban dolgozói ügyfeleket is ki tudja szolgálni, amelyekkel a Renesas eddig közvetlenül nem tudott foglalkozni. A kiterjesztett disztribúciós megállapodás kiterjed az ipari és megújuló energiaforrásos piacokra is.
"A Renesashoz hasonlóan a Rutronik is rendelkezik saját, gépjárműipari, vertikális marketing csapattal, amelynek termék- és alkalmazási specialistái mély iparágspecifikus ismeretekkel rendelkeznek" - magyarázta Heiko Zimmermann, a Renesas Electronics szenior mérnök-üzletkötője. "Részint ez, részint pedig a Rutronikkal eddig szerzett bíztató tapasztalataink voltak azok, amelyek alapján úgy döntöttünk, hogy őket választjuk stratégiai disztribúciós partnerünknek a rendkívül fontos, gépjárműipari piacra."
A Rutronik tehát immár felelős a teljes Renesas termékkínálat európai disztribúciójáért, amelyben kiemelten szerepel a gépjárműipar. A Renesas és Rutronik alkalmazási mérnökei szorosan együttműködnek a jövőben a kiváló szakmai támogatás biztosítása érdekében, amelyeket a gépjárműipari ügyfelek szolgálatába állítanak. A Renesas mindezeken felül speciális képzésekben is részesíti a Rutronik szakembereit, az autóipari portfoliójuk mind teljesebb megismerése érdekében.
A Rutronik lényegében alapítása óta disztribúciós partnere a Renesas Technology-nak. A Rutronik több mint tíz évig dolgozott együtt a szintén japán NEC-vel, amely 2010-ben fuzionált a Renesas Technology-val, létrehozva a Renesas Electronics elektronikai óriásvállalatot, amely a világ egyik legnagyobb félvezetőipari gyártó cége, olyan széles termékkínálattal, amelyből nem hiányoznak a mikrovezérlők, ASIC-ek, logikai és analóg IC-k, diszkrét félvezetők, SRAM-ok, EEPROM-ok stb. "A Renesas termékei minden tekintetben megfelelnek ügyfeleink elvárásainak, akik minőségi, innovatív, és hosszú távon megbízható alkatrészeket szeretnének. A Renesas egy igen fontos része a Rutronik beszállítói ügyfélkörének, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy stratégiai partneri szintre tudtuk emelni velük kapcsolatunkat a rendkívül fontos gépjárműipari területen" - kommentálta a bejelentést Daniela Turner, a Rutronik üzletág-igazgatója, majd hozzátette, hogy "a gépjárműipari tanúsítványok elérhetősége szintén nagy jelentőséggel bír."
A Renesas a V850 mikrovezérlő-sorozatának negyedik generációját kifejezetten a gépjárműipari követelmények szerint fejlesztette ki: a P sorozatot a menetbiztonsági, a D sorozatot műszerfali, az F sorozatot karosszériás, az S sorozatot pedig hangrendszeres alkalmazásokra optimalizálták. Valamennyi terméksorozat a 90 nm csíkszélességű MONOS1 flash-gyártástechnológián nyugszik, és a kimagasló, 2,5 DMIPS/MHz feldolgozási teljesítményű, 32-bites, V850E2 CPU-mag köré épül. Az elérhető órajelfrekvenciák jelenleg 48 MHz (120 MIPS), 80 MHz (200 MIPS), valamint 160 MHz (400 MIPS). Mindegyik termék skálázható tárkapacitás, perifériák, kivezetésszám, teljesítményfelvétel tekintetében, így a teljes szoftver- és hardver-kompatibilitás garantált. A teljes tanúsítvánnyal rendelkező AUTOSAR V3.0/3.1 MCAL szoftvermeghajtók szintén elérhetők a negyedik generációs termékcsalád valamennyi tagjához.

1: Metal Oxide Nitride Oxide Silicon

A Renesas honlapja
A Rutronik honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény