FőoldalÜzletNegyedmilliárd felett a Symantec tanúsítványok száma
2011. augusztus 17., szerda ::

Negyedmilliárd felett a Symantec tanúsítványok száma

A Symantec Corp. bejelentette, hogy a kibocsájtott tanúsítványainak száma meghaladta a 250 milliót. Ez a szám azt mutatja, hogy napjainkban a tanúsítványok nem csak a sérülékeny felhasználói adatok védelmében játszanak kiemelt szerepet, hanem az IT, a mobil és a felhő alapú biztonsági megoldásokban is

"Hatalmas mérföldkő elé érkeztünk a negyedmilliárd feletti tanúsítvány elérésével. Sikerült bebizonyítanunk, hogy képesek vagyunk nagyvállalati és kormányzati szervezetek számára is garantálni a biztonságot a tanúsítvány alapú azonosító (PKI) rendszereink segítségével. A Symantec Managed PKI szolgáltatása gyorsítja a felhő alapú tanúsítvány megoldásainak elfogadását, "hatalomra jutatja" a biztonsági alkalmazások következő generációját és azt a környezetet, amelyben a szervezetek egyre inkább megbízhatnak." - nyilatkozta Harold Teasdale, a Symantec magyarországi képviseletének vezetője.

A tanúsítványok lehetővé teszik a biztonságos hitelesítést az email titkosítás, és a digitális-aláírás megoldások terén, így megvédhetőek értékes adataink az egyre gyakoribb célzott kibertámadásokkal szemben.

A tanúsítványkezelésben a PKI (Public Key Infrastructure) kiemelt szerepet játszik, különösen a világszerte rohamosan növekvő felhőalapú alkalmazások, valamint a mobil eszközök és megoldások következtében.
Ezzel a növekedéssel, továbbá az olyan nem hagyományos PKI alkalmazások, mint a smart grid megjelenésével megnövekedett a tanúsítvány alapú azonosítás (PKI) jelentősége.

A Symantec, mint a világ az egyik legnagyobb tanúsítvány kibocsátója (CAs), valamint PKI szolgáltatója lehetővé teszi az IT biztonsági rendszerek számára, hogy - a biztonsági kihívások széles skálájának megfelelően - olyan rugalmas és megbízható megoldásokat használjanak, amelyek mind napjaink, mind a jövő kihívásainak megfelelnek. A felhő alapú megoldások számára tervezett - harmadik generációs - Symantec PKI segítségével olyan biztonságos, skálázható, felhő alapú szolgáltatások építhetők fel, amelyek képesek megvédeni felhasználók adatait, ezzel megőrizve a felhasználók szolgáltatás iránt bizalmát.

A Symantec kiváló hírnévvel rendelkezik a kritikus internetrendszerek védelmében, hiszen a gyökér tanúsítványokat az általánosan használt főbb böngészők mindegyike használja. A Symantec számos kormányzati tanúsítványa is bizonyítja a cég szakértelmét, mostantól pedig a PKI felhő alapú rendszerekben való alkalmazása is ezt erősíti. A felhasználók között nem csak nagyvállalatokat, kormányzati szerveket, de olyan informatikai eszközök gyártóit is megtaláljuk, mint a WIMAX, a CableLabs, CI+, továbbá a Symantec saját partnerhálózatát is.

Symantec Managed PKI Szolgáltatás
A hagyományos tanúsítvány alapú azonosítási (PKI) megoldásokat bonyolult és nehézkes használni, telepíteni és üzemeltetni. Kifejezetten ezekre a kihívásokra ad választ a Symantec Managed PKI szolgáltatása, egy új felhő alapú megoldás, amely az elődeinél jóval egyszerűbben és költséghatékonyabban képes megvédeni adatainkat. A felhő alapú megközelítés drámaian csökkenti a PKI alapú rendszerek bonyolultságát és költségeit, miközben az új automatizált megoldások szignifikánsan csökkentik a felhasználói beavatkozások szükségességét, és biztosítják az üzleti rendelkezés folyamatosságát.

A Symantec honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény