FőoldalÜzletA Microsoft és a SUSE megújította sikeres együttműködését
2011. augusztus 16., kedd ::

A Microsoft és a SUSE megújította sikeres együttműködését

Meghosszabbították az áttörést jelentő megállapodást, amit a Novell és a Microsoft 2006-ban kötött, a Linux és a Windows rendszerek együttműködésének és támogatásának céljával. A 2016. január 1-ig, további négy évre szóló partnerkapcsolat keretében a Microsoft elkötelezte magát, hogy 100 millió dollárt fektet új SUSE Linux Enterprise tanúsítványokba olyan ügyfelek számára, akik Linux támogatást vesznek igénybe

Heterogén környezet - Növekvő igények
Ahogy az informatikai rendszerek egyre nagyobb mértékben válnak széles körben elérhető, felhőalapú és automatizált termékekké, úgy nő az igény a különböző szállítóktól származó háttér-technológiák együttműködése iránt. Ez az oka annak, hogy a Microsoft és a SUSE közötti, együttműködésen alapuló kapcsolatra manapság iparági modellként tekintenek.
"Örömmel tölt el bennünket a Microsoft és a SUSE hosszú távra visszatekintő partnerkapcsolatának meghosszabbítása. Ezt az együttműködést az tette igazán sikeressé, hogy kölcsönösen elköteleztük magunkat amellett, hogy segítsük a szervezeteket a vegyes Linux és Windows Server környezetek legjobb kihasználásában" - mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója.
A két vállalat az együttműködésnek köszönhetően 725 ügyfelet szolgált ki, az iparágak széles körében. A Microsoft és a SUSE kedvező lehetőségeket kínált azon partnereinek, akik kiaknázták a két vállalat együttműködéséből fakadó előnyöket. A Dell Inc. például ügyfélként, és a két vállalat közös megoldásainak viszonteladójaként is profitált.

A szakadék áthidalása
A korábbi gyakorlattal összevetve nagy előrelépést jelent az, hogy az iparágban megjelent a rendszerek közötti együttműködés. A platformok közötti, proaktív együttműködés rendkívül fontos, mivel így a két szállító egyúttal a szellemi tulajdonnal kapcsolatos aggodalmakat is eloszlatja, ami több választási lehetőséget és nagyobb rugalmasságot biztosít ügyfeleik számára.
A Microsoft és a SUSE áthidalta a nyílt forráskódú és jogvédett szoftverek világa közötti szakadékot az ügyfelek számára. Az együttműködés folytatásával a két vállalat továbbra is a legmagasabb szintű együttműködést kínálja, és biztonságot nyújt azáltal, hogy elkötelezetten támogatják megoldásaikat. "Ez az együttműködés nem csak abban segíti az ügyfeleket, hogy sikeresek legyenek a mai világban, hanem arra is törekszik, hogy biztos alapokat nyújtson a jövőben" - mondta Sandy Gupta, a Microsoft nyílt megoldásokkal foglalkozó csoportjának vezérigazgatója.

Együttműködés, nem csak a rendszerek szintjén
A Microsoft igényét a nyílt forrású platformok egyik meghatározó szereplőjének megoldásai iránt jól jelzi, hogy jelentős erőforrásokat fordítanak más, nem SUSE Linuxszal kapcsolatos Novell termékekre is. A Linux telepítésének, javításának és frissítésének továbbfejlesztése céljából a vállalatok integrálják a Microsoft System Centert a SUSE Manager termékkel és egyes kiválasztott technológiákkal.
A Microsoft és a SUSE a technikai együttműködést azon megoldások tekintetében is továbbviszi, amelyek elősegítik az ügyfelek hatékonyabb munkáját a felhő, a virtualizáció és a felügyelhetőség területén. Ennek egyik példája egy többplatformos megoldás ötvözése a Microsoft Hyper-V Cloud és a SUSE Linux Enterprise Server rendszerrel, ami hatékony megoldást biztosít az informatikai vezetők számára egy saját felhőarchitektúrára való áttérésre.
A két cég továbbra is együtt dolgozik annak érdekében, hogy olyan megoldásokat biztosítson közös ügyfeleinek, amelyek lehetővé teszik számukra a vegyes forráskódú környezetek kritikus fontosságú informatikai szolgáltatásainak felügyeletét a legváltozatosabb modellekben, így a saját, hibrid és teljesen felhőalapú megvalósításokban egyaránt.

A Novell honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény