FőoldalÜzletMegérkezett az új generációs üzleti notebook portfolió
2011. július 04., hétfő ::

Megérkezett az új generációs üzleti notebook portfolió

A Fujitsu Technology Solutions bemutatta új üzleti notebook portfolióját. Christian Bock, a világ negyedik legnagyobb számítástechnikai gyártó-fejlesztő és szolgáltató vállalatának mobil termékekért felelős európai üzletfejlesztési igazgatója ismertette a tucatnyi, számos elemében egyedülálló technológiai megoldásokat alkalmazó, vállalati alkalmazásokra optimalizált táska- és táblagép típusokat

A LIFEBOOK sorozat kilenc, a felső kategóriás CELSIUS család két modellel a STYLISTIC tablet-ek pedig egy új eszközzel mutatkoznak be. Az új generációval a Fujitsu a termékek életciklusának minden szakaszában idő- és költségmegtakarítást, valamint könnyebb kezelhetőséget kínál.
Poros Gábor, a Fujitsu Technology Solutions Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a magyar leányvállalat mobil PC forgalmának további 50 százalékos növekedését várja a folyó 2011-es pénzügyi évében a professzionális vevők számára minden korábbinál hatékonyabb, soha nem látott szabadságot és alkalmazási kényelmet biztosító új notebookok portfoliótól. A tervezett legalább 8000 darabos eladás révén a kft. jelentősen javítani fogja jelenlegi piaci pozícióját. A célkitűzés realitását alátámasztja, hogy a kft. már az idei első naptári negyedévben, tehát az új portfolió megjelenése előtt is csaknem 50%-kal tudta növelni az üzleti notebookok eladott darabszámát. A Gartner Research előrejelzése szerint a mobil számítástechnikai eszközökre 2012 első negyedévéig várhatóan több mint 350 millió eurót* költenek Magyarországon, és ennek az összegnek jelentősen nagyobb részét az üzleti felhasználók igényeinek kielégítésére fordítják a vállalatok. Az új generációs LIFEBOOK notebookok, CELSIUS mobil grafikus állomások valamint a STYLISTIC Q550 és az ezekhez kapcsolódó számos különleges kiegészítők ezen a piacon kínálnak rendkívüli előnyöket a vevőknek. Az új portfolió legtöbb eleme mától hozzáférhető.
Poros Gábor elmondta, hogy a Fujitsu Technology Solutions Kft. a nemrég kezdődött 2011-es pénzügyi évben 22,1 százalékkal tervezi növelni árbevételét csaknem megduplázva a most zárult elszámolási időszak fejlődési dinamikáját. A magyar leányvállalat az új portfolió várhatóan kedvező fogadtatása mellett üzleti céljait az adattárolók eladásának 86 százalékos, a szerverek 33 százalékos árbevétel növelésével, valamint a szolgáltatás-értékesítés 13 százalékos bővítésével kívánja elérni.

Christian Bock hozzátette, hogy a pozitív várakozásokat alátámasztják az új portfolió rendkívül fejlett és kifinomult technológiája révén a felhasználók számára jelentkező előnyök, valamint a család-koncepcióban rejlő vállalati költségmegtakarítás. Az új LIFEBOOK modellek az Intel 32 nanométeres mikro-architektúrájára épülő, energiahatékony második generációs Core processzortechnológiával dolgoznak. Számos értéknövelő jellemzővel is rendelkeznek, például 0 wattos váltakozó áramú adapterrel, amely nem fogyaszt energiát a noteszgép kikapcsolt állapotában, vagy az antibakteriális billentyűzet, amely gátolja a noteszgép felhasználói között a kórokozók terjedését. Újdonság a legtöbb új modellben megtalálható USB-töltési üzemmód is, amely kikapcsolt állapotban is lehetővé teszi a hordozható eszközök pl. mobiltelefonok töltését. A sorozat minden elemében megtalálható a ScrollWheel, amely a hagyományos érintőpad melletti kör alakú, gördítést segítő kiegészítő touchpad. A WiDi, azaz az Intel Wireless Display támogatás lehetővé teszi, hogy vezeték nélkül jeleníthessük meg a tartalmakat az erre alkalmas tévén vagy médialejátszón keresztül. Végül a moduláris fiók a készülék oldalán található nyílás, amely az optikai meghajtók fogadása mellett kiegészítő akkumulátor, sőt, akár mini projektor csatlakoztatására alkalmas.

A LIFEBOOK E751-es A LIFEBOOK E751-es
A Fujitsu a LIFEBOOK noteszgépeknél alkalmazza elsőként a "valódi család" koncepciót, amely a karbantartás és tesztelés terén is jelentős megtakarítást eredményez. A Fujitsu minden rendszerében ugyanazokat a fő komponenseket használja, az alaplapot, a BIOS-t, az előoldali csatlakozópanelt, a tápegységet és az image-eket is beleértve.

A LIFEBOOK S751-es A LIFEBOOK S751-es
Az ügyfelek így egyetlen modell tesztelésével meggyőződhetnek róla, hogy a teljes termékcsalád kompatibilis-e IT-környezetükkel. Az új LIFEBOOK E751 és LIFEBOOK S751 a Fujitsu első e koncepció jegyében készült noteszgépei.

A CELSIUS H910-es A CELSIUS H910-es
A portfolió két további eleme a felső kategóriás új Fujitsu CELSIUS H910 és CELSIUS H710 mobil grafikus munkaállomás. Ezek soha nem látott szabadsághoz juttatják a nagy grafikus, memória- és processzorteljesítményt igénylő alkalmazások (pl. CAD/CAM, grafikus rendering) felhasználóit, és olyan teljesítményt nyújtanak számukra, amilyen korábban csak az asztali munkaállomásoknál volt elérhető.

A CELSIUS H710-es A CELSIUS H710-es
A mobil kényelmet nagy teljesítménnyel ötvöző, új Fujitsu CELSIUS H910 és CELSIUS H710 modellek akkumulátorideje hosszú. Fejlett vizualizációs képességeket nyújtó, nagy teljesítményű, professzionális NVIDIA Quadro grafikus processzorral dolgoznak, és második generációs Intel Core CPU-val gyorsítják a munkafolyamatokat. ISV-tanúsításuk a professzionális alkalmazások zökkenőmentes és megbízható futását is garantálja. Mindkét modell nagy fényerejű, nem tükröződő Full HD kijelzővel rendelkezik, ami nélkülözhetetlen kellék az út közben dolgozó mérnökök számára.
Az új CELSIUS H910 minden eddigi mobil CELSIUS grafikus munkaállomásnál nagyobb, 43,9 cm-es (17,3 hüvelykes) kijelzővel rendelkezik. Az ultra-felső kategóriás felhasználók fejlett grafikus megoldásokkal rendelhetik a rendszereket, amelyek új teljesítmény-kategóriát képviselnek a mobil munkaállomások mezőnyében.
A kisebb méretű CELSIUS H710 a népszerű CELSIUS H700 modell utódja. A CELSIUS H700 kedvelt modell a nagy munkaállomás-teljesítményt és mobilitást igénylő ágazatokban, pl. az elektromos és elektronikus tervezés, a pénzügyi szolgáltatások, a digitális tartalomkészítés, valamint az építészeti és műszaki tervezés területén és az építőiparban.

A STYLISTIC Q550-es A STYLISTIC Q550-es
Christian Bock kiemelte a Fujitsu írótábla PC-je, az új STYLISTIC Q550 előnyeit. Egész napos akkumulátor-üzemidőt nyújt, és bel- és kültéren is jól használható, nagy fényerejű, tükröződésmentes 10,1 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Zökkenőmentes csatlakozását WLAN, Bluetooth és opcionális mobil szélessávú 3G/UMTS támogatja - ez utóbbival a felhasználók út közben is megoszthatják egymással dokumentumaikat az együttműködéshez. Fejlett lopásvédelmi megoldása (Advanced Theft Protection, ATP) véd a mélyreható hackelési kísérletekkel szemben, opcionális beágyazott TPM modulja pedig a STYLISTIC Q550 elvesztése vagy ellopása esetén megóvja az adatokat.

*: forrás: WW and EMEA PC forecast data 4Q10, Gartner 03/11

A Fujitsu honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény