FőoldalÜzletA hazai munkahelyek a tintasugaras nyomtatókat részesítik előnyben
2011. május 17., kedd ::

A hazai munkahelyek a tintasugaras nyomtatókat részesítik előnyben

Az EPSON és az IDG nemrégiben lefutott nyereményjátékának keretében kutatást végzett az IDG lapjainak olvasói körében az irodai és kisirodai nyomtatási gyakorlattal kapcsolatban.* A nem reprezentatív mintán végzett kutatás a kampány ideje alatt 550 darab értékelhető választ produkált, a kiértékelés több tanulsággal is szolgál

A kérdőívet kitöltő vállalkozók, és irodai dolgozók legnagyobb százalékban tintasugaras nyomtatót (39%) is, 44%-ban kizárólag tintasugaras nyomtatót használnak. Jelentős még a monochrom lézernyomtatót is használók hányada (35%), illetve a kizárólag monochrom lézernyomtatót használók hányada (35%). Az üzleti tintasugaras nyomtató kategória elnevezés alatt futó multifunkciós nyomtatók (nyomtató, szkenner és fax) egyelőre közel 5%-ban találhatók meg az irodákban. Összességében tehát több az irodákban a tintasugaras nyomtató, mint a lézer. A kutatás érdekessége, hogy a néhány éve még népszerű mátrixnyomtatók mára mindössze 2%-ban vannak csak használatban.
A nyomtatókkal kapcsolatban támasztott követelmények közül a kitöltők több mint fele (62%) számára egyértelműen a nyomtatás olcsósága volt a legfontosabb. A második legfontosabb követelményként a nyomtatás minőségét jelölték meg a legtöbben (43%).
Fontos tanulsággal szolgáltak a nyomtatási szokások spórolásra és környezettudatosságra vonatkozó kérdései. A leggyakrabban alkalmazott spórolási praktikáknak a kétoldalas nyomtatás (24%), illetve a takarékos üzemmódban való nyomtatás (23%) bizonyultak. Habár a cégek mindannyiszor felhívják a figyelmet, hogy az utántöltött tintapatronok alkalmazása tönkreteheti a nyomtatót, még mindig elterjedt az újratöltés megtakarítási szempontú használata (22%).
ktudatossag.jpg
A környezettudatos szempontok közül a kitöltők körében a legnépszerűbb az a gyakorlat, miszerint csak a legfontosabb dokumentumokat nyomtatják ki (44%). A két oldalra történő nyomtatás gyakorlatát a kitöltők majd egyharmada (31%) alkalmazza. Újrahasznosított papírra 13% nyomtat, míg a készülékek energiafelhasználásáról is csupán az emberek alig több mint egytizede (12%) tájékozódik.
A kutatásban résztvevők 46%-ának napi nyomtatása 100 oldal alatt van, 43% 100-nál több oldalt, 11% pedig 1000 fölötti oldalt nyomtat.
A kutatásban részt vevő irodai dolgozók fele (49%) csak ritkán, 12%-uk soha, 21% csak fotónyomtatáskor, 18%-uk viszont mindig használ színeket a nyomtatásban. A kitöltők több mint fele (55%) 20-30 ezer forint között szánna nyomtatóra, harmaduk (33%) akár 50-60 ezer forintot is, 22% számára pedig a nyomtató minősége fontosabb az árnál.

* Computerworld, PC World, Computerworld.hu, Nonstopuzlet.hu. A kutatás a kampány ideje alatt 1-1 hét időtartamra a Napi Gazdaság Online-ról, illetve a HVG Online-ról is elérhető volt. A Napi Gazdaság és HVG oldalairól érkezett kitöltők az összes kitöltőnek mindössze egyötöd részét tették ki.

Az Epson honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény