FőoldalÜzletDebrecenben bővít a svájci Sensirion
2024. február 07., szerda ::

Debrecenben bővít a svájci Sensirion

Újabb ötezer négyzetméteres gyártócsarnokkal bővül a digitális mikroszenzorok és rendszerek vezető gyártója, a Sensirion debreceni telephelye.

A Sensirion szintén ötezer négyzetméteres debreceni üzemét 2021 őszén adták át a Határ úti Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban. A cég magyar leányvállalata szenzorokat és mikrochipeket gyárt, létszáma folyamatosan bővül, már közel száz embernek ad munkát. Most, két és fél évvel a debreceni üzem átadása után, február 6-án letették a Sensirion újabb gyártócsarnokának az alapkövét. A fenntarthatóságot szem előtt tartó beruházás értéke 8 és fél milliárd forint. Az újabb gyártócsarnokkal a terveik szerint a dolgozói létszámot is megduplázzák majd.

Az új gyártócsarnokba 4 és fél milliárd forint értékben telepít majd gépeket a Sensirion, saját forrásból. A beruházás első üteme várhatóan az év végére, a második üteme 2025 első negyedévére készül el. A Sensirion új gyártócsarnoka nem feltétlenül a volumenével emelkedik ki, hanem azzal, hogy ott magas hozzáadott értékkel állítanak majd elő szenzorokat; a szenzortechnológia pedig a jövő iparága.

A Sensiron 2022-ben elsőként nyerte el a Fenntartható Debrecen nagydíjat. A gyárcsarnok hűtését és fűtését is geotermikus energia felhasználásával oldották meg, a világítás LED-alapú és a legtöbb helyen jelenlét-érzékelővel van ellátva, a gyár a villamos energia nagy részét napelemekkel termeli meg, emellett az üzem környékét húszmillió forint értékben parkosították.

Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezetője (aki korábban 18 évig irányította az NI Hungary Kft.-t) szerint a debreceni üzem sikeres és eredményes működése bizonyítja, hogy a Sensirion jól döntött, amikor Debrecent választotta. „Svájcban megvolt a csúcstechnológia, Debrecenben pedig megvan a tudás” – fogalmazott.

A rendezvényen az is elhangzott, hogy a Sensirion nem állna itt meg a fejlesztésekkel Debrecenben, már egy újabb, 2500 négyzetméteres bővítést készítenek elő.

sensirion debrecen mod

Kép forrása: www.sensirion.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény