FőoldalRendszerintegrátorA szoftverek terén is bemutatkozik az OnRobot a WebLytics megoldással együttműködő alkalmazások számára
2021. november 19., péntek ::

A szoftverek terén is bemutatkozik az OnRobot a WebLytics megoldással együttműködő alkalmazások számára

A WebLytics távfelügyeleti, eszközdiagnosztikai és adatelemezési lehetőségekkel látja el az OnRobot együttműködő applikációkra összpontosító hardvermegoldásait.

Az OnRobot, amely az együttműködő robotalkalmazások minden szükségletére egy helyen kínál megoldást, most a szoftverek területén is bemutatkozik a WebLytics egyedülálló gyártásfelügyeleti, eszközdiagnosztikai és adatelemzési megoldás kibocsátásával, amelyet a termelékenység növelésére és az állásidő minimalizálására terveztek.

Az egyszerre több együttműködő alkalmazás működésének valós idejű nyomon követésére képes WebLytics begyűjti a berendezések adatait mind a robotoktól, mint az eszközöktől, és azokat könnyen érthető, vizualizált eszköz- és alkalmazásszintű intelligenciává alakítja át.

„A WebLytics bevezetése fontos mérföldkő az OnRobot, ügyfeleinek és globális integrátori hálózatunk számára egyaránt” – mondta Enrico Krog Iversen, az OnRobot vezérigazgatója. „A WebLytics az első olyan szoftvermegoldás, amely valós idejű, alkalmazásközpontú adatokat biztosít a nagy robotmárkák együttműködő alkalmazásaihoz. Mint az első szoftvertermékünk, a WebLytics jelenti az OnRobot robotszoftverek terén megkezdett útjának első állomását, és teljessé teszi azt a jövőképünket, amelyben mindent egy helyen biztosítunk az együttműködő alkalmazások számára, a hardvereket és a szoftvereket érintően egyaránt.”

A végfelhasználók és az integrátorok számára a WebLytics nemcsak a manuális adatgyűjtés kiváltására szolgál, hanem gyakorlati betekintést is nyújt az együttműködő alkalmazások teljesítményébe, élő eszközdiagnosztikát, riasztásokat és megelőző karbantartási intézkedéseket kínálva a költséges robotcella-leállások minimálisra csökkentése érdekében.

A globálisan elismert teljes eszközhatékonyság (OEE) iparági szabvány integrálásával a WebLytics valós időben rögzíti a robotcella mutatóit, beleértve a mintákat, csúcsokat és az alkalmazások termelékenységében fellépő zavarokat. Az OEE azt méri, hogy a gyártási idő hány százaléka mondható valóban produktívnak. A 100%-os pontszám azt jelzi, hogy az együttműködő alkalmazás csak jó munkadarabokat állít elő, a lehető leggyorsabban, leállás nélkül. A mért OEE értékek alapján a WebLytics képes meghatározni, hogy a gyártási folyamat optimális sebességgel fut-e, valamint figyelemmel kíséri és elemzi az alkalmazás ciklusainak minőségét, amivel kulcsfontosságú betekintést nyújt a gyártóvállalatok számára, legyenek azok bármekkora méretűek.

A WebLytics képes beszámolni a robotkarok, valamint az OnRobot eszközök, például gripperek, kamerák és érzékelők használatáról, valamint a kezdeményezett biztonsági leállások számáról, és az alkalmazás futtatása közben végrehajtott megfogási ciklusok számáról.

Amikor változtatásokat hajtanak végre egy robotcellán, például módosítják a robot sebességét vagy a gripper beállításait, a WebLytics automatikusan jelentést tud készíteni ezeknek a változtatásoknak az alkalmazás teljesítményére gyakorolt hatásáról.

Amennyiben rendellenességek lépnek fel az együttműködő alkalmazásban a telepítés után, a WebLytics lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elemezzék a közvetlenül a robot(ok)tól és az eszközöktől kapott adatokat, és az eredményekről személyre szabható irányítópultok segítségével jelentést készítsenek.

Papp László, a Wamatech Hungary Kft. termékmenedzsere és értékesítési mérnöke tesztelte a WebLytics-et gépkiszolgáló, áthelyező és raklapozó alkalmazásokon:

„Napjaink felgyorsult világában nagyon sok múlik az időn. Amikor a ciklusidő nagy jelentőséggel bír, a WebLytics segítséget nyújt a kisebb hibák kiküszöbölésében, amelyek időpazarláshoz vezetnének. A WebLytics-szel emellett sok időt meg tudunk takarítani magunknak és a gyártósorunknak is, mivel könnyedén ütemezhetők a karbantartások és a termékekkel kapcsolatos változtatások. A kedvenc funkcióm az irányítópult. Nagyon tetszik, ahogy a WebLytics lehetőséget nyújt arra, hogy figyelemmel kövessem az összes alkalmazásomat, kobotjaimat/robotjaimat és End-of-Arm eszközeimet egy platformon keresztül, ami valós idejű monitoringot, adatgyűjtést és vonaldiagramokat biztosít. A WebLytics segítségével valamennyi alkalmazás optimalizálása egyszerűbbé válik, mint valaha.”

A WebLytics is ugyanazzal a könnyű használhatósággal, megfizethetőséggel, alkalmazásközpontúsággal és elérhetőséggel rendelkezik, amelyek valamennyi OnRobot terméket definiálják. A valamennyi vezető együttműködő robottal és könnyű ipari robotkarral, valamint az összes OnRobot eszközzel kompatibilis WebLytics könnyen bővíthető, azaz jövőállóvá tehető, ahogyan újabb és újabb robotok és eszközök válnak elérhetővé.

A WebLytics-hez való hozzáférést egy biztonságos és intuitív, böngésző alapú felhasználói felület biztosítja, amely az OEE-értékeket és a felhasználó által definiált KPI-ket testre szabható irányítópultokon keresztül jeleníti meg, amelyek azonnali és átlátható képet nyújtanak az alkalmazások valós idejű és korábbi teljesítményéről.

A WebLytics szerver telepíthető a gyárterület helyi hálózatán, de a robotcellához kapcsolódó virtuális hálózathoz is hozzáadható. A begyűjtött adatok lokálisan, a WebLytics szerveren kerülnek tárolásra. Mindeközben a WebLytics beépített webszervere folyamatosan elérhető a gyár hálózatáról vagy a világ bármely pontjáról biztonságos HTTPS kapcsolaton keresztül.

A WebLytics nem csak egy hatékony eszköz a végfelhasználók számára, mivel új bevételi lehetőségeket is teremt a rendszerintegrátorok számára azáltal, hogy biztosítja a szükséges szoftvert, melynek segítségével ügyfeleiknek adatalapú egyedi szolgáltatási szerződéseket és mérnöki szolgáltatásokat kínálhatnak a cellák optimalizálásához.

„A WebLytics tökéletes kiegészítője a meglévő termékcsaládunknak, és egyben az OnRobot hagyományinak természetes következő lépését is jelképezi, mely szerint a fejlett eszközöket és technológiákat – jelen esetben a távfelügyeletet, az eszközdiagnosztikát és az adatelemzést – megfizethetővé és a vállalat méretétől függetlenül, mindenki számára elérhetővé tesszük” – mondta Iversen.

A WebLytics-re 2021. november 11-től lehet világszerte előfizetni.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény