FőoldalRendszerintegrátorKapcsoljon turbóra!
2021. október 08., péntek ::

Kapcsoljon turbóra!

A döntő előny: a Murrelektronik rendszertechnikai megoldásaival a költségek akár 30 százalékát és megtakaríthatja.

A versenytársi és költségnyomás egyre nagyobb. A Murrelektronik teljes körű automatizálási rendszerei jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy időt, pénzt takarítson meg és megkímélje az idegeit. Ezzel leveszi a nyomást a gépek és rendszerek villanyszerelési munkáiról, és bebiztosítja a versenytársakkal szembeni mindent eldöntő előnyt.

Az Ön helye a pole pozícióban

Az elavult villamosság fékező erőként hat. A gépgyártás területén működő vállalkozások emiatt hátrányba kerülhetnek a konkurenciával szemben. Az éveken át egyre terebélyesebb konstrukciós és gépkoncepciók megnehezítik a gazdaságos termelést itt és most. A nagyszámú, egymással nem összehangolt komponens több munkával jár a kábelezéskor és az üzembe helyezéskor. Gyakran kell végezni utólagos bővítéseket és változtatásokat. A helyhiány a kapcsolószekrényben és a különböző beszállítóktól vásárolt problémás interfészek a hab a tortán.

Önnek is ismerős a helyzet? Akkor a legjobb, ha még ma turbóra kapcsol a Murrelektronikkal! A kapcsolószekrény nélküli automatizálás-technika és decentralizált telepítési technika specialistájaként újradefiniáljuk az áram-, jel- és adatátvitelt – mindezt az Önök igényeire és az Önök vállalatára szabva. Szakembereink segítenek hasznosítani a parlagon heverő lehetőségeket a gépek és rendszerek villamos szerelésekor. Végeredményben ezzel akár a költségek 30 százalékát is megtakaríthatják.

Az elszigetelt megoldások ideje lejárt

A korszerűtlen villamosság nagy mértékben fékezheti a gépek és rendszerek működését. A klasszikus telepítési megoldások a teljes vezérléstechnikát a kapcsolószekrényben helyezik el. Az érzékelőket és a működtető egységeket egy nagy sorkapocs-szinten keresztül kötötték össze a tereppel. A sok egyedi komponens miatt nagy a meghibásodás kockázata és magas szerelési és üzembe helyezési ráfordítást igényel.

A klasszikus párhuzamos vezetékezés emiatt kikerült a kapcsolószekrényből a terepre: A külön elhelyezett sorkapocs-dobozokkal osztották el az áramot és az adatokat a gépi periférián. Ezzel kis mértékben csökken a szerelési munkaigény – cserébe megnő a lehetséges hibaforrások száma. Rövidzárlat vagy túlterhelés esetén különösen időigényes a hibakeresés. Ehhez jönnek még a gyakori vezetékezési hibák a kapcsolószekrény és a periféria között. A következmény: hosszú állásidők és termeléskiesés.

Ebben rendszer van!

A DESINA tanulmányprojekt keretében a Müncheni Műszaki Egyetem tudósai összehasonlították egyik oldalon a klasszikus telepítési koncepciókat a másik oldalon a szisztematikus decentrális koncepciókkal. Az egy átállásból származó jelentős megtakarítási potenciálokat vizsgálták. A tanulmány eredményeit a Murrelektronik által szerzett, különböző ágazatok vállalatainál telepített és különböző méretű referencia-rendszereken megfigyelt gyakorlati tapasztalatok megerősítették.

Mindenekelőtt két tényező volt döntő fontosságú az akár 30 százalékos költségmegtakarítás eléréséhez:

 • Decentrális automatizálás-technika – a komponenseket nem a kapcsolószekrényben, hanem a folyamat közelében helyezik el.
 • Szisztematikus telepítési technika – egy egymással összehangolt rendszerépítő szettet alkalmaznak a különböző egyedi komponensek helyett.

5 legfontosabb érv

A Murrelektronik telepítési megoldásai előnyt biztosítanak Önnek ...

 1. a tervezés és az üzembe helyezés közötti rövidebb átfutási idővel
 2. a költségmegtakarítással a telepítési technikában
 3. a legmodernebb, egymással összehangolt technológiának köszönhető jövőbe mutató megoldásokkal
 4. a kompakt kialakítású és optimális diagnosztikai lehetőségeket kínáló automatizálási rendszerekkel
 5. szinergiákkal és folyamattakarékossággal minden területen

Kis ráfordítás, nagy hatás

A Murrelektronik teljes körűen közelíti meg a költségek optimalizálásának kérdését: a műszaki tervezési szakasz például egy kép összköltségeihez csupán tíz százalékban járul hozzá. Azonban már ebben a szakaszban meghatározzák a gép teljes bekerülésének mintegy 70 százalékát, mivel ekkor hoznak meg fontos döntéseket, valamint meghatározzák az áram-, adat- és jelútvonalakat.

A Murrelektronik szakértői a szólással élve ismerik az összes csavart, amin az értékteremtési lánc minden egyes pozíciójában csavarni kell egyet, hogy tovább fejleszthessék a gépek és rendszerek telepítési technikáját:

 • A műszaki tervezés során határozzák meg a telepítési koncepciót, ami döntő mértékben befolyásolja a gépek és berendezések későbbi gazdaságosságát.
 • A jó telepítési megoldással csökken a beszerzés által beszerzendő alkatrészének bonyolultsági foka. További előnyök: ellenőrzött minőség, nagy szállítási pontosság, világszintű értékesítési hálózat és kevesebb beszállító.
 • A decentrális, racionális és hibamentes telepítés a fő kompetenciánk. A szabványosított csatlakozók rendkívül sok időt takarítanak meg és csökkentik a meghibásodások előfordulását.
 • A Murrelektronik-rendszerek intelligens szoftverekre épülnek. Ennek köszönhetően csökken a programozási igény, a standardizálás megkönnyíti és támogatja a fölérendelt rendszerekbe való bekötést.
 • A decentrális IO-rendszerek különösen gyors üzembe helyezést biztosítanak. Folyamatosan lehetőség nyílik a részleges üzembe helyezésre. A modulárisan felépülő diagnosztikai rendszer lecsökkenti a hibakeresésre fordítandó munkát.
 • Szerviz, egészen egyszerűen: Ipari minőség, hosszú élettartamra tervezett kialakítás és EMC-ellenálló elektronika garantálják a hosszú üzemidőt nehéz környezetben is. A moduláris koncepciónak köszönhetően a későbbi módosítások és bővítések egyszerűen kivitelezhetők.
 • A termelés profitál a tűpontos diagnosztikai információkból, amelyeknek köszönhetően nő a gépek rendelkezésre állása. Az új potenciálok megnyitják az IoT-csatlakozások lehetőségét. Mivel decentrális telepítési technikával kevesebb helyre van szükség, értékes termelési terület szabadul fel.

Sikertörténetek a gyakorlatból

A telepítési koncepciónak csak csokis oldala van

A csokoládégyártáshoz készülő hengerműveknél a svájci Bühler AG technológiai konszern a hagyományos pont-pont összeköttetésű központi gépvezérlésről átváltott a decentrális plug & play alapú telepítési koncepcióra. Az előkonfekcionált kábelek, bedugható csatlakozók és az intelligens egységek kitelepítése az érzékelőkhöz és működtető egységekhez csökkentették a sorkapcsok számát, és ezzel a kapcsolószekrény mérete a felére csökkent. A gépek vezetékezésére fordítandó idő 2,5-szeres osztóval csökkent. A Murrelektronikra ill. a Cube67-re való átállással a telepítési idő is minimálisra csökkent a használatbavétel során – és mindez évi több, mint 150 gép esetén.

A Murrelektronik meggyőző csomagot rakott össze

A német Somic csomagológépgyártó cég a funkcionális egységek rugalmas moduláris építőszett jellegű rendszerére fekteti a hangsúlyt. A Murrelektronik telepítési technikája optimálisan kielégíti a rendszertechnikai elvárásokat: a modulok csatlakoztatása egyszerűen, szabványosan és mégis nyitottan történik.

Egyedülálló látványos eredmények a gépgyártásban

Az egyedi sorkapocs-szekrényből kiinduló különálló vezetékezéstől a decentrálisan szervezett rendszerig – ez a váltás a wipperfürth-i SN Maschinenbau cégnél az anyagköltségek és időráfordítás mintegy 70 százalékának megtakarítását eredményezte. Az előtelepített funkcionális modulok bevezetésének köszönhetően a műszaki tervezés és az összeszerelési is jelentősen gyorsabban valósulhat meg.

Kövesse Ön is a legjobb vállalkozások példáját és vegye fel a kapcsolatot a Murrelektronik szakértőivel!
Szívesen kidolgozunk egy Önnek megfelelő koncepciót és megmutatjuk, hol vannak megtakarítási lehetőségei.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény