FőoldalRendszerintegrátorÚj szerverek mesterséges intelligenciához kapcsolódó és peremhálózati feladatokhoz
2021. április 03., szombat ::

Új szerverek mesterséges intelligenciához kapcsolódó és peremhálózati feladatokhoz

A Dell Technologies bemutatta az eddigi legerősebb és legbiztonságosabb Dell EMC PowerEdge szerverportfólióját. Az új szerverekkel kikövezi az utat az önműködő infrastruktúrák felé, amelyek hatékonyabbá teszik az informatikai műveleteket, támogatják a mesterséges intelligenciát és a peremhálózati IT igényeinek is eleget tesznek.

dell low

A világ legkeresettebb szerverportfóliója biztosítja a szükséges teljesítményt a különböző helyekről származó adatok valós idejű elemzéséhez és azok alapján a cselekvéshez – a központi adatközpontoktól a nyilvános felhőkön át a peremhálózati helyszínekig. Az új portfólió 17 új PowerEdge szerverrel1100 tulajdonában lévő vagy bejegyzett szabadalmával minden idők legnagyobb teljesítményét nyújtja.

„Az adatokat minden eddiginél több helyen hozzák létre, így a lehető leggyorsabb felhasználásuk kihívást jelent a szervezeteknek. Ahogy fejlődik az informatika, az infrastruktúra helyétől függetlenül elengedhetetlenné válik a fejlett automatizálás. Az új szerverek olyan teljesítményt nyújtanak az ügyfeleknek, amelynek segítségével felgyorsíthatják az adatalapú működés kialakítását és nagyot léphetnek az önműködő számítástechnika irányába” – mondta Jeff Boudreau, a Dell Technologies infrastrukturális megoldásokért felelős csoportjának elnöke és ügyvezetője.

Az önműködő számítási feladatokkal az ügyfelek önállóan üzembe helyezett, készletezett és felügyelt infrastruktúrákat hozhatnak létre a jövőben. Jelenleg a PowerEdge szerverekkel és rendszerfelügyelettel akár 85 százalékos időmegtakarítás érhető el átlagosan, és több tucat lépés válik feleslegessé az automatizálásnak köszönhetően.

A vállalatok gyorsabban elérhetik a céljaikat

Az AMD és az Intel legújabb technológiáinak optimalizálásával az új PowerEdge szerverek biztosítják az ügyfelek kritikus fontosságú terheléseihez és az alkalmazásaik működtetéséhez szükséges számítási kapacitást. Néhány példa a fejlesztések közül:

  • A 3. generációs AMD EPYC™ processzorokkal felszerelt PowerEdge R6515 akár 60 százalékkal felgyorsítja az adatfeldolgozási kapacitást a Hadoop big data-adatbázisokban4, így gyorsítva az adatalapú működéshez vezető utat.
  • A PowerEdge R750 a hamarosan érkező 3. generációs skálázható Intel® Xeon® processzorokkal akár 43 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújt a nagymértékben párhuzamos lineáris egyenletek megoldása során5, így képes támogatni a legnagyobb számítási teljesítményt igénylő terheléseket.

„A PowerEdge szervereken üzembe helyezett virtuális környezet rugalmasságot biztosít a terhelések igény szerinti feladatelosztásra. Legyen szó egy e-mailről, az ügyfélforgalom növekedéséről vagy egy gépi tanulási terhelésről, amelyet gyorsan végre kell hajtani, a PowerEdge rugalmasságának és nagy teljesítményének köszönhetően igazodni tudunk az üzleti igényekhez” – nyilatkozta Joel Weight, az Overstock.com technológiai igazgatója.

Mesterséges intelligenciával a legnagyobb adatmennyiségekhez

A PowerEdge szerverek mostantól Gen 4.0 PCIe-vel – ezzel az előző generációhoz képest megduplázva az adatátviteli teljesítményt – és szerverenként akár hat gyorsítóval rendelkeznek a legnagyobb kihívást jelentő, nagy adatmennyiséggel járó terhelések támogatásához. Ezek a technológiák a PowerEdge önműködő intelligenciájával kiegészítve hozzák létre az eddigi legnagyobb mértékben mesterséges intelligenciára épülő PowerEdge portfóliót, ezzel lehetővé teszik a szervezeteknek az új igények előrejelzését és a gyorsabb reagálást.

A legújabb portfólió két vadonatúj, gyorsításra optimalizált szervert tartalmaz:

  • PowerEdgeXE8545: Az MI-terhelések feldolgozásához csúcsteljesítményt nyújtó szerver a legújabb, MI-hez és adatelemzésekhez készült HPC-kompatibilis megoldást működteti. Ezzel egyszerűbbé teszi a mesterséges intelligencia, az elemzések és a fejlett számítási terhelések futtatását egyetlen rendszeren. A PowerEdge XE8545 egy két bővítőhelyes, 4U méretű rackszerverben egyesíti az akár 128 magos 3. generációs AMD EPYC processzorok, négy NVIDIA A100 grafikus vezérlő és az NVIDIA virtuális GPU-szoftverének optimalizált teljesítményét.
  • PowerEdge R750xa: A kifejezetten a teljesítmény felgyorsítására kifejlesztett szerver nagy grafikus teljesítményt biztosít a gépi tanulás betanítási fázisához, a következtetéshez és az MI alapú műveletekhez, beleértve a nemrégiben bejelentett NVIDIA AI Enterprise szoftvercsomagot a VMware vSphere 7 2. frissítéshez. A két processzoros, 2U méretű szervert 3. generációs, skálázható Intel® Xeon® processzorok működtetik, és akár négy dupla szélességű és hat egyszeres szélességű grafikus vezérlő használatát támogatja.

Strapabíró és kismélységű szerverek

Az új portfólió tagjai a távoli és szélsőséges körülményeknek is ellenálló PowerEdge XR11 és XR12 szerverek, amelyek strapabíró kialakításuk mellett biztosítják a vállalatok számára szükséges teljesítményt és biztonságot. A megerősített gépháznak, a minimális méretnek és a több gyorsító támogatásának köszönhetően az Intel-alapú XR11 és XR12 csekély mélységű szerverek a peremhálózati és terepi terhelések egyre növekvő igényeinek kiszolgálására készültek.

Beépített biztonság a teljes körű védelem érdekében

A visszajelzések alapján világszerte a szervezetek első számú aggodalma a digitális átalakuláshoz vezető úton az adatvédelem és a kiberbiztonság.

A kibertámadásoknak ellenálló infrastruktúrával és az ismert szilíciumlapra integrált bizalmi rendszerrel (Root of Trust) az új portfólió átfogóan közelíti meg a problémát, és gondoskodik a PowerEdge szerverek biztonságáról a gyártástól az üzembe helyezésen át a teljes életciklus végéig.

A védelem már az üzembe helyezés előtt élesedik a Dell Technologies biztonságos összetevő-ellenőrzéssel, amely kategóriájában egy egyedülálló szolgáltatás szerverekhez7, és a Dell biztonságos ellátási láncra irányuló biztosítási folyamatának része. Egyedi funkciókkal, például a PowerEdge UEFI biztonságos rendszerindítás-testreszabással8 hatékonyabban felügyelhető a rendszerindítás biztonsága, így elkerülhetővé válnak a támadások.

A fenntarthatóságot szem előtt tartó, energiatakarékos hűtés

A termékek energiatakarékossága fontos a környezet és az ügyfelek szempontjából is, és a Dell Technologies fenntarthatósági céljai erre is kiterjednek. A Dell az egyedi kivitelezésű gépházzal rendelkező új szervereket csatorna ventilátorokkal és adaptív hűtéssel szerelte fel, ami hatékonyabb energiafogyasztást biztosít, és akár 60 százalékkal javítja az energiatakarékosságot az előző generációkhoz képest.1 A multivektoros hűtésnek köszönhetően pedig a PowerEdge automatikusan a szerver legmelegebb területére vezeti a levegőt a hűtési teljesítmény optimalizálása érdekében. Az egyes szerverekhez elérhető közvetlen folyadékhűtés is, amely saját fejlesztésű szivárgásérzékelési technológiával rendelkezik, hogy a felmerülő problémák gyorsabban fellelhetőek és elháríthatóak legyenek.

dellemc poweredge 15g fx fx2 mx7000 vrtx c6520 low

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény