FőoldalRendszerintegrátorIpari automatizálási alkalmazásokhoz készült AC-hajtások
2020. augusztus 18., kedd ::

Ipari automatizálási alkalmazásokhoz készült AC-hajtások

Az RS Components bemutatta az ipari automatizálás és az érzékelési, illetve vezérlési termékek gyártói között világelsőnek számító Omron vállalat Q2V sorozatú kompakt, inverteres AC meghajtóit. A használatuk várhatóan kifejezetten előnyösen érinti a következő piaci szektorokat: élelmiszer- és italgyártás, csomagolás, illetve általában véve számos motorvezérelt ipari alkalmazást

Az új Q2V hajtás képes vezérelni a szivattyúk, ventilátorok és különböző egyéb ipari berendezések forgási sebességét és gyorsulását szabályozó, váltóáramú motorok tápellátásának frekvenciáját. A sorozat rendkívül rugalmas és energiahatékony motorvezérlést kínál szinte bármilyen típusú motorhoz, beleértve az indukciós, állandó mágneses és a szinkron reluktanciamotor típusokat is.
Ráadásul a meghajtó porral és nedvességgel szemben védett, és 10 év karbantartásmentes működésre tervezték max. 50 °C-os hőmérséklet esetén. Ezenkívül a meghajtó kompakt kivitele hozzájárul a szekrényméret csökkentéséhez, hiszen az egymásmellé szerelés teljesítménycsökkenés nélkül lehetséges.
Az egyszerű felszerelhetőség egy további kulcsfontosságú tulajdonság – például minden be- és kimenet csavar nélküli csatlakozóval készül a biztonságos vezetékezéshez, a hardvert tovább egyszerűsíti a beépített EMC-szűrő, a biztonságos „nyomaték-ki” (STO) funkció és egy szaggató tranzisztor használata. Ezenkívül egy intelligens, mobilalkalmazás formájában elérhető telepítési útmutató segíti a felhasználókat a kívánt alkalmazáshoz megfelelő paraméterek beállítása során.
A Q2V sorozat nagy és normál igénybevételt jelentő opciók kezelésére alkalmas, ami lehetővé teszi, hogy ugyanaz az inverter képes a terheléstől függően különböző teljesítményű motorok meghajtására. A hajtás részét képezik a speciális motorvezérlési eljárások a motorok leghatékonyabb meghajtása érdekében. Például az Omron speciális motorvezérlési algoritmusai képesek akár 6%-kal növelni az aszinkron motorok és akár 2%-kal az állandó mágneses motorok hatékonyságát... Célzott energiatakarékossági funkciók is rendelkezésre állnak a változtatható vagy csökkentett nyomatékú terhelésekhez, amelyek képesek automatikusan optimalizálni az energiatakarékosság mértékét.
A következő névleges teljesítményű típusok választhatók: 200 V egyfázisú 0,1–4 kW-hoz; 400 V háromfázisú 0,37–30 kW-hoz. A terméksorozat további funkciói: 24 V DC tápellátási bemenet a vezérlőkártyához és egy opcionális grafikus LCD kijelző SD-kártyával az eseményrészletek rögzítéshez.
Az Omron Q2V AC hajtás sorozat mostantól elérhető az RS kínálatában az európai, közel-keleti és afrikai, valamint az ázsiai csendes-óceáni térség országaiban.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény