FőoldalRendszerintegrátorÉrintkezésmentes, optikai lineáris pozíciószenzor
2020. március 13., péntek ::

Érintkezésmentes, optikai lineáris pozíciószenzor

A PTS25 nevű újdonság mozgó szöveteken lévő telt és szaggatott vonalak, nyomtatott élek, minták pozíciójának meghatározására alkalmas szenzor. Az 1 kHz szabályozási frekvencia jóvoltából a mozgási sebesség a PTS25 szenzor alkalmazása esetében egészen jelentős is lehet

A PTS25-öt elsősorban az operátori kényelem szempontjából tervezték, amely egy egyszerű, felhasználóbarát interfész, szöveges üzenetek és támogatott kalibráció segítségével valósul meg. A PTS25 a megtekintési területen belül képes a legjobb feltételeket biztosító pont kiválasztására még igen kedvezőtlen feltételek mellett is (pl. visszatükröződő anyagokon, gyenge fényviszonyok és rossz kontrasztarány mellett is), a szenzor áthelyezése nélkül. A vonalszenzor vörös segédlézerrel is el van látva, egyszerűsítve a pozícionálást a követésre kijelölt referenciavonal által.

A gyártó Re Controlli szakemberei különös figyelmet fordítottak tervezéskor a szenzor mechanikai rögzítésének kérdésére. A forgatható tartóvillának és a szövettől akár 60 mm távolságra elhelyezhetőségnek köszönhetően (fókuszvesztés nélkül) a PTS25-öt a szövet mozgatása miatt nem kell áthelyezni. A PTS25 rendelkezik egy 5 hüvelyk képátlójú, színes érintőkijelzővel, amely a valódi látvány hiteles képi reprodukcióját nyújtja. A szenzorra szerelt két, nagy fényerejű LED valós fehér fényt állít elő, amely kedvezőtlen megvilágítási feltételek mellett is kiváló megvilágítási teljesítményt nyújt. A kompakt, precíziós, rugalmas és nagy érzékenységű PTS25 szenzor rálátási területe 25x16 mm, és digitális és analóg ki- és bemenetekkel is rendelkezik, célalkalmazásai pedig a professzionális ipar különféle szektorai.

A Re Controlli honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény