FőoldalRendszerintegrátorÚj Ultimaker nyomtatókkal bővült a 3D nyomtatók palettája
2020. február 14., péntek ::

Új Ultimaker nyomtatókkal bővült a 3D nyomtatók palettája

Az RS Components bejelentette Ultimaker 3D nyomtatóportfóliójának bővítését, amelynek keretében kapható az Ultimaker S3, valamint az Ultimaker S5 Pro Bundle, amely professzionális gyártási környezethez készült

A könnyen használható Ultimaker S3 egy kis helyet foglaló szálhúzásos (FFF) 3D nyomtató, amely kiváló minőségű és kompozit-kész teljesítményt nyújt. Az egység alacsonyabb költségű belépési pontot biztosít vállalkozások számára a házon belüli 3D nyomtatáshoz. A kettős extrúziós nyomtatófejjel és egyedi automatikus fúvókaemelő rendszerrel, valamint cserélhető nyomtatófej magokkal rendelkező nyomtató 230×190×200 mm építési térfogatot kínál 150–60 mikronos rétegfelbontással egy opcionális 0,25 mm-es fúvóka útján.

Már szintén kapható az RS-nél az Ultimaker S5 Pro Bundle, amely professzionális 3D nyomtatási képességeket kínál, és számos műszaki igényt kielégít a prototípusgyártástól az ipari minőségű végfelhasználói komponensek és alkatrészek gyártásáig. A csomag tartalmazza a csúcskategóriás Ultimaker S5 nyomtatót, amely már önállóan is kapható az RS-nél, az S5 Air Manager-rel és Material Station-nal együtt.

Az Air Manager biztonságosabb munkakörnyezetet nyújt zárt, fordított légáramlással az S5 nyomtatóhoz. Optimalizálva a nyomtatási minőséget és biztonságos fizikai elhatárolást biztosítva a nyomtatási területnek, az egység a 3D nyomtatás során keletkező ultrafinom részecskék (UFP) akár 95%-át kiszűri, lehetővé téve több alkalmazást több anyag biztonságos felhasználásával.

Az S5 Material Station szintén problémamentesen kapcsolódik az Ultimaker S5 nyomtatóhoz, hogy segítse az anyagkezelést. A nagyobb volumenű gyártást lehetővé tevő kialakítás biztosítja akár hat szálorsó és akár 4,5 kg anyag betöltését a páraszabályozással ellátott kamrába. A különlegesen megtervezett intelligens funkciók tartalmazzák a kompozit-kész adagolóorsókat, száláramlás érzékelőket és automatikus kapcsolást, amikor a szálorsó kifut. A nyomtatóhoz kapható anyagok körének bővítése azt jelenti, hogy alkalmazások szélesebb köréhez használható.

Mind az S3 és S5 nyomtatóhoz tartozik egy szoftvercsomag, amely a következőket tartalmazza: Ultimaker Cura a nyomtatás előkészítéséhez; az Ultimaker Connect kezelőszoftver; és az Ultimaker Cloud, amely lehetővé teszi a távnyomtatást. Azon túl, hogy az S5 Pro Bundle részei, az Air Manager és a Material Station szintén önállóan is kapható az RS-nél. Mind az Ultimaker S3 és az S5 Pro Bundle beszállítója mostantól az RS az európai, közel-keleti és afrikai térség országaiban.

Az RS Components kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény