FőoldalÜzletA chiphiány elérte a Canon tintapatronait is
2022. január 18., kedd ::

A chiphiány elérte a Canon tintapatronait is

Sok felhasználó még örül is a helyzetnek.

Több cég termelésében is problémát okozott már eddig is a globális chiphiány. Most úgy néz ki, hogy a jelenség a Canon nyomtatópatronjait is elérte.

Az Apple Insider tudósítása szerint a chiphiány áldozatává vált Canon nyomtató iparága is: ki kell hagyni a patronokból egy biztonsági chipet.

A fogyasztók gyakran szembesülnek azzal, hogy a nyomtatókba való gyári festékpatronok ára az egeket verdesi, ugyanakkor a valós értékű, utángyártott termékekkel nem indul el a nyomtatás, vagy hibajelzést ad a printer. Ez utóbbiaknak egy oka van: az (esetleg nyomott áron értékesített) printerek gyártói a festékpatronokon extraprofitot tudnak realizálni, ezért mindent elkövetnek, hogy csak az ő terméküket használhassa a vásárló. Ezért egy speciális chipet is tartalmaznak ezek a cartridge-ek, melyek feladata, hogy a gép ellenőrizni tudja, a nyomtatáshoz használt patron eredeti, a gyártó által kiadott, vagy pedig valamilyen utángyártott, ebből adódóan pedig általuk „kevésbé megbízható”-nak nyilvánított termék.

Nos, napjainkra a sok-sok cég életét megkeserítő chiphiány utolérte a Canont is. Ezért a cég átmenetileg kénytelen kihagyni a „biztonsági” (DRM) chipeket a patronokból. A cég közleményében felhívta arra a figyelmet, hogy mindennek semmilyen hatása sincs a nyomtatás minőségére. Ugyanakkor bizonyos nyomtatási funkcióknál zavar léphet fel. Ilyen például a patron töltöttségi szintjének ellenőrzése is. Ezért a Canon tájékoztató információkat tett közzé, melyek itt érhetők el.

Forrás: appleinsider.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény