FőoldalRendszerintegrátorIpari alkalmazások a kiberbiztonságért
2019. szeptember 16., hétfő ::

Ipari alkalmazások a kiberbiztonságért

A Siemens a Ruggedcom APE (alkalmazás-feldolgozó motor/Application Processing Engine) új és nagyobb teljesítményű változatának bevezetésével bővítette ki a közüzemi osztályú kommunikációs eszközökből álló Ruggedcom Multi-Service Platform termékcsaládját. A Siemens ezt az ipari alkalmazásokat hosztoló platformot azzal a céllal fejlesztette ki, hogy azon harmadik felek szoftveralkalmazásait futassa nagy igénybevételt jelentő, kritikus környezetekben

A Ruggedcom APE1808 a költséghatékony, közüzemi osztályú, Layer 2 és Layer 3 kapcsolókat és útválasztókat tartalmazó Ruggedcom RX15xx termékcsaládhoz tartozik. Ez a moduláris kialakítású és könnyen cserélhető platform lehetővé teszi, hogy a felhasználók választhassanak a WAN, a soros és az Ethernet opciók között. A platform kiválóan alkalmas villamosenergia-közművekhez, valamint vasúti és forgalomirányítási rendszerekhez is. A Ruggedcom RX1500 Multi-Service Platform beépített kapcsolási és útválasztási lehetőségeit kiaknázó Ruggedcom APE1808 modul közvetlenül csatlakoztatható a termékcsalád bármely tagjához. A Ruggedcom APE1808 az RX1500 előlapján 1 gigabites Ethernet csatlakozást, míg az RX1500 készülékház hátlapján hasonló nagyságú, de teljesen leválasztott linket biztosít.

Az opcionálisan felületkövető, konform bevonattal is kapható Ruggedcom APE névleges üzemi hőmérséklettartománya -40 °C-tól + 75 °C-ig terjed. Megfelel a Ruggedcom RX15xx platformra vonatozó villamos követelményeknek, nevezetesen a legnagyobb igénybevételt jelentő ipari körülmények közötti üzemelést szabályozó IEC61850-3 és IEE 1613 szabványok előírásainak is. Az Intel négymagos, x86_64 architektúráján alapuló, Linuxot és Windows 10-et egyaránt támogató Ruggedcom APE1808 standard alapú platformot nyújt a kereskedelmi fogalomban kapható szoftverekhez, és lehetővé teszi partneri együttműködés kialakítását az iparág vezető cégeivel a kiberfenyegetések felderítése és megelőzése terén.

Az új Ruggedcom APE1808 kiváló teljesítményt garantál az alkalmazások széles körével, így például a tűzfalakkal, a hálózat naplóval és a behatolásérzékelőkkel. Az adatokat a forrásuknál képes elemezni, anélkül, hogy e feladat elvégzését külső, ipari PC üzembe helyezésével bonyolítaná. A Siemens a Ruggedcom APE1808-at és a kiberbiztonsági megoldásokat elsősorban a villamosenergia-ipar, a közlekedés, valamint az olaj- és gázszektor számára fejlesztette ki. Ezek a termékek azonban arra is alkalmasak, hogy a nagy igénybevételt jelentő ipari környezetben működő hálózatokat megvédjék az egyre nagyobb számú kibertámadásoktól.

A Ruggedcom kiberbiztonsági megoldások portfóliója, köszönhetően az iparágvezető vállalatokkal, így például a Fortinettel, a Nozomi Networksszel, a Secure-NOKkal vagy a Clarotyval most bejelentett együttműködésnek, hozzáférést biztosít különböző fejlett kiberbiztonsági alkalmazáshoz. A Siemens ügyfelei profitálhatnak azokból az előnyökből, amelyeket e vállalatoknak az ipari hálózatokat érő, folytonosan változó kiberfenyegetések elleni védelem terén megszerzett szaktudása garantál. A Fortinet, a Nozomi Networks, a Secure-NOK vagy a Claroty minősített partneri alkalmazásaival kompatibilis Ruggedcom Multi-Service Platform a következő megoldásokat biztosítja: Intrusion Detection System (IDS/behatolásfelderítési rendszer), Intrusion Prevention System (IPS/behatolás-megelőzési rendszer), Deep Packet Inspection (DPI/”mély csomagvizsgálat”) és Next Generation Firewall (NGFW/következő generációs tűzfal).

A Ruggedcom APE1808 kulcsterméknek számít a Siemens egyre gyarapodó számú kiberbiztonsági megoldásainak és szolgáltatásainak portfóliójában, amely átfogó hálózati tanácsadási szolgáltatásokat, biztonsági értékeléseket, integrációt, telepítést, képzést és helyszíni támogatást tartalmaz.

A Siemens kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény