FőoldalRendszerintegrátor9 hüvelykes érintőképernyővel szerelt AFG
2019. június 12., szerda ::

9 hüvelykes érintőképernyővel szerelt AFG

Az RS Components a Tektronix számos innovatív, nagy teljesítményű, tetszőlegesfüggvény-generátorát (AFG) mutatta már be. A Tektronix célja, hogy a valós idejű hullámforma-felügyelettel, programozható hullámforma-szekvenciálással, beépített hullámforma-létrehozással és a piacon legnagyobb, érintésérzékeny AFG képernyővel ellátott AFG31000 sorozattal újradefiniálja az AFG koncepciót azoknak a kutatóknak és gyártómérnököknek, akiknek egyszerűen és gyorsan kell tesztjeleket létrehozniuk

Az AFG31000 sorozat egy iparágvezető, 9 hüvelykes kapacitív érintőképernyővel rendelkezik, amellyel a felhasználók példátlan részletességgel nagyíthatják ki a hullámforma területeit. Minden kapcsolódó beállítás és paraméter egyetlen képernyőn, egy egyszerű menüfán keresztül tekinthető meg. Az intuitív felhasználói felület révén a felhasználók érintéssel vagy elhúzással böngészhetnek, kereshetnek, választhatnak ki és szerkeszthetnek beállításokat, így csökkentve az AFG megtanulásához és működtetéséhez szükséges időt.

Az AFG31000 sorozatot egy új, szabadalmaztatott, InstaView néven ismert funkcióval is ellátták, amelynek célja az impedancia-eltolási problémák kiküszöbölése. A hagyományos AFG-k azt feltételezik, hogy 50 Ω-os impedanciát vezetnek, de néhány tesztelt eszköz (DUT) ténylegesen ezzel az impedanciával rendelkezik, ami inkonzisztenciához vezet az AFG-n beállított hullámforma és a DUT-nál lévő jel között. Az InstaView ezt a problémát az AFG DUT-jánál lévő hullámforma megfigyelésével orvosolja, így a hullámforma további kábelek vagy műszerek nélkül ellenőrizhető. A hullámforma-kijelző valós időben reagál a frekvencia, az amplitúdó, a hullámformaalak és a DUT-impedancia változásaira.

A hagyományos AFG üzemmódok mellett az AFG31000 sorozat „Speciális” üzemmódot is biztosít, amely programozható hullámforma-szekvenciálást tesz lehetővé. Az AFG-k „Speciális” módban a legfeljebb 128 Mpts hullámforma-memóriát akár 256 egységekre is képesek szegmentálni. A felhasználók „drag and drop” módszerrel adhatnak hozzá hosszú hullámformát vagy egy szekvencián belüli több hullámformát, és határozhatják meg, hogy ezek hogyan kerüljenek kiadásra. Az AFG31000 sorozat lényegesen megfizethetőbb alternatívát kínál a drága tetszőlegeshullámforma-generátorok (AWG-k) helyett azon mérnökök számára, akiknek hosszú, nem ismétlődő hullámformákra, vagy több, komplex időzítésű hullámra van szükségük.

Az AFG31000 sorozat egy másik új, beépített funkciója az ArbBuilder eszköz, amellyel a felhasználók tetszőleges hullámformákat hozzanak létre és szerkeszthetnek közvetlenül az AFG-n sablonok és egyenletszerkesztők segítségével, így nem kell azokat számítógépen létrehozni, majd átküldeni. Másik lehetőségként az oszcilloszkóp által rögzített hullámformákat .csv fájlként is el lehet menteni, majd közvetlenül az AFG-be betölteni az ArbBuilder segítségével.

A Tektronix AFG31000 sorozat mostantól elérhető az RS kínálatában az európai, közel-keleti és afrikai, valamint az ázsiai csendes-óceáni térségben.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény