FőoldalRendszerintegrátorÚj teszter az ipari vezérlőszelepek tesztelésére és mérésére
2019. május 21., kedd ::

Új teszter az ipari vezérlőszelepek tesztelésére és mérésére

Az RS Components bejelentette, hogy mostantól elérhető kínálatában a Fluke 710 mA hurokszelepteszter, egy igazán egyszerűen használható eszköz, amely jelentősen leegyszerűsíti a vezérlőszelepek tesztelését, mivel segítségével a kritikus szelepek értékei rendkívül gyorsan, egy egyszerű, kétvezetékes csatlakozással mérhetők

Hagyományos esetben komplex berendezéseket alkalmaznak a vezérlőszelepek tesztelésére, de ezeknek a bonyolult eszközöknek a használatához alapos és átfogó képzés szükséges, valamint ki kell szerelni a vezérlőszelepet a tesztelés alatt, és általában a munkapadon történő tesztelés is eltart egy-két óráig. A Fluke 710 ezzel szemben beépített teszteljárásokat és rendkívül intuitív, szelepállapot-jelzőkkel ellátott interfészt kínál.

Az eszköz gyorsan ellenőrzi a vezérlőszelepeket, miközben azok a rendszerben maradnak. 4–20 mA-es áramhurokjelet bocsát ki, amivel megmozgatja az intelligens vezérlőszelepet, miközben ezzel egyidejűleg lekérdezi a HART kommunikációs protokoll adatait a szelep pozíciójával és állapotával kapcsolatos kritikus diagnosztikai információk begyűjtéséhez. Ennek köszönhetően a technikusok gyorsan és magabiztosan tudnak döntést hozni arról, hogy szükség van-e karbantartásra vagy a rendszer leállítására.

A Fluke 710 által kínált beépített, előre konfigurált szeleptesztelési rutinok többek között a következők:

  • Az mA jel kézi módosítása és a HART-pozíció és -nyomásváltozóra vonatkozó információk megtekintése.
  • A jel teljes tartományú rampolása a pozíció vagy az alkalmazott nyomások rögzítése során 0%–100%–0% százalék esetén.
  • A szelep mA-bemeneten történt változásokra adott válaszának kiértékelése.
  • Sebességtesztek annak meghatározására, hogy a szelep milyen gyorsan nyitható ki vagy zárható be.
  • Valamint ütési és részleges löketvizsgálatok a szelepek bizonyos tartományának tesztelésére.

A méréseket és az egyéb vizsgálati eredményeket a Fluke 710 memóriájában rögzíti és tárolja a rendszer, majd ezek később feltölthetők a teszteren található Fluke ValveTrack™ elemzőszoftverbe. Ezzel a technikusok naplózott szelepvizsgálatokat végezhetnek terepen, illetve összehasonlíthatják a korábban feltöltött teszteket a legújabb tesztekkel.

A Fluke 710 teszter mostantól elérhető az RS kínálatában az európai, közel-keleti és afrikai, valamint az ázsiai csendes-óceáni térségben. Az adatlap itt érhető el.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény