FőoldalRendszerintegrátorSzintet lépve: nagyteljesítményű frekvenciaváltók
2019. május 09., csütörtök ::

Szintet lépve: nagyteljesítményű frekvenciaváltók

Az Omron bemutatja nagyteljesítményű frekvenciaváltóinak új sorozatát, amelyek a rendszerintegrátorok, a gépgyártók és a termelő vállalatok folyamatosan változó igényeit szolgálják ki. Az RX2 sorozat egyszerűn személyre szabható megoldás, amely biztosítja a munkafolyamat termelékenységét, minőségét és megbízhatóságát. A frekvenciaváltók olyan alkalmazásokhoz készültek, mint például a töltésvezérlés, a présmunka és a feszültségszabályozás, állandó mágneses (PM) motorok és indukciós motorok számára

Mivel az EU nagyvállalatai folyamatosan kutatják az energiafogyasztás csökkentésének lehetőségeit, ezért a lehetséges fejlesztések érdekében fontos a termelési folyamat minden elemének és lépésének vizsgálata. Az Omron erre az igényre ad választ innovatív automatizált megoldásaival, amelyek támogatják a vállalatokat és a kormányokat a kitűzött energiahatékonysági célok elérésében.

A frekvenciaváltókat a váltakozó áramú motorok áramellátási frekvenciájának szabályozására használják a motorok forgási sebességének és gyorsulásának beállítására, az adott alkalmazás követelményeitől függően. Ugyanakkor az inverterek segíthetnek abban is, hogy a folyamatok a lehető leggazdaságosabb módon menjenek végbe.

Továbbfejlesztett hagyományok és egyszerű csere

Az új RX2 sorozat auto-tuning funkciója maximalizálja a PM motor teljesítményét, ami viszont energiamegtakarítást eredményez. A korábbi RX sorozat kettős besorolása - amely magában foglalta a normál (ND) és a nagy teherbírású (HD) besorolásokat is -, most hármas besorolást kap. Ez lehetővé teszi, hogy egyetlen invertert használjunk a motoros alkalmazások széles skálájához, minimálisra csökkentve a lábnyomot és maximalizálva a teljesítményt.

Az RX2 sorozat szerelési méretei megegyeznek az előző RX modellével, így könnyen cserélhető a már meglévő vezérlőszekrényekben és a szerelési pontokon, ráadásul a meglévő CX-Drive szoftver is használható. Az előző modellekben használt szoftverrel, paraméterbeállításokkal és programokkal könnyen áttelepíthető az új RX2 frekvenciaváltókra.

A beépített zajszűrőnek köszönhetően – amely megfelel az európai EMC irányelvnek (a C3, második környezetvédelmi kategóriára vonatkozó IEC61800-3 és az UL áramátalakító berendezésekre vonatkozó UL61800-5-1 szabványoknak is) – a felhasználóknak nincs szükségük külső kiegészítő hardverre, így elkerülhetők a további kiadások. Az új, színes LCD kezelőfelület felhasználóbarát beállításokat és egyszerű működtetést tesz lehetővé. A paramétermásoló funkcióval a felhasználók más RX2 frekvenciaváltókra is gyorsan átmásolhatják a beállításokat. Az RX2 sorozat PLC feladatokat (Programmable Logic Controller, programozható logikai vezérlő), is elvégez a CX-Drive szoftvercsomag használatával.

Optimalizált költségek, biztonság és csatlakoztathatóság

A nagy motorvezérlési sebességet igénylő daruvezérlés, feszültségszabályozás és más magas jelfeldolgozási igényű folyamatok PLC nélkül konfigurálhatók, így a költségek optimalizálhatók. Az RX2 sorozat integrált biztonsági (STO, Safe Torque Off) leállítás alapfunkcióval is rendelkezik, így megfelel a legmagasabb gépbiztonsági igényeknek is. Az RX2 az IEC 61800-5-2:2016 STO SIL3 ISO 13849-1:2015 4. kat. PLe biztonsági tanúsításokkal rendelkezik. Az RX2 frekvenciaváltók csatlakoztathatók az Omron NX és NJ gépautomatizálási vezérlőhöz a fejlesztés és a termelékenység növelése érdekében (hamarosan elérhető lesz az EtherCAT opció).

„Az új RX2 termékcsalád kiváló teljesítményt nyújt. Célunk, hogy a piac egyre növekvő energiahatékonysági elvárásaihoz igazodva folyamatosan fejlesszük frekvenciaváltóinkat” – mondta Alberto Fuentes, az európai Frekvenciaváltó Üzletág termék- és marketingmenedzsere. „Fontos továbbá, hogy meglévő ügyfeleink is könnyen válthatnak az új RX2 típusokra, amelyek még az előző RX modelleknél is intuitívabban kezelhetőek és gyorsabban beállíthatóak.”

Az OMRON honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény