FőoldalRendszerintegrátorFranciaországban is kihal a 600 ohmos telefonvonal
2018. november 23., péntek ::

Franciaországban is kihal a 600 ohmos telefonvonal

November 15-től nem lehet hagyományos vezetékes telefonvonalat igényelni

Az xmedius.com április cikke szerint valamennyi multinacionális telefonos társaságnak kész tervei vannak arra, hogy fokozatosan az IP-vonalakra tereljék át ezt a szolgáltatást. A régi technológia újra cserélése kontinensünk egyes országaiban eltérő fázisban tart. Miután 200 telekomos társaság működik Európa-szerte, ezért nem is csoda, hogy a váltás nem megy egyik napról a másikra. A legnagyobb európai telekomcégek már évekkel ezelőtt bejelentették, hogy idővel megszüntetik a hagyományos vezetékes telefonvonalak telepítését. Hogy csak néhányat említsünk közülük, a francia Orange mellett ilyen a német Deutsche Telekom vagy a svájci Swisscom. A régi technológia lecserélése azóta folyamatosan zajlik kontinensünkön.

Ennek jegyében a legnagyobb francia távközlési szolgáltatónál, az Orange-nél november 15-től már nem lehet új analóg vonalakat igényelni. De ennél sokkal előrébb jár a Deutsche Telekom, amely tavaly júniustól németországi hálózatának 61 százalékát átállította az új technológiára. Azokban a kelet-európai országokban pedig, ahol érdekeltséggel rendelkezik, 64 százalékos arányban tette meg ugyanezt. Folyamatos az átállás ezekben a hálózatokban, aminek köszönhetően Macedóniában, Szlovákiában és Horvátországban ma már kizárólag az IP-technológiát alkalmazzák. Az idei év végéig a DT teljes európai hálózatában szeretné lezárni ezt a folyamatot.

A Swisscom idén februárban egyidejűleg kétmillió fogyasztónál hajtotta végre az IP-re való átállást, amit még az idei évben szeretne csaknem teljes körűvé tenni.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény