FőoldalRendszerintegrátorÚj kapcsolók védik a mérnököket és a gépeket
2018. július 17., kedd ::

Új kapcsolók védik a mérnököket és a gépeket

Az RS Components bemutatott két új kapcsolósorozatot, amely a karbantartó mérnökök, valamint a gép- és panelépítők számára készült, és intuitív gépbiztonsági vezérlést biztosít ipari alkalmazások széles körében. Az EAO, az intuitív és megbízható HMI-k (ember-gép interfészek) vezető értékesítője által fejlesztett 61-es sorozatú kompakt vészleállító kapcsolók (E-Stop) és 45-ös sorozatú ipari kapcsolók most rendelkezésre állnak az RS-nél

Az emberek és gépek sérülés és kár elleni megbízható védelmére tervezett 61-es sorozatú vészleállító kapcsoló ideális kézi vezérlőegységekhez; alternatívaként könnyen elérhető helyre, vagy közvetlenül a gépre szerelhető. A nagyigényű ipari környezetnek ellenállni képes 61-es sorozat szívós anyagokból készült és robusztus felépítésű, amely megfelel az IP69K előírásainak, és IP 67 szintű védelmet biztosít. Jellemző alkalmazási területei a kézi vezérlőegységek, gyártó és üzemi gépek, építőgépek, mezőgazdasági gépek és járművek, valamint ipari berendezések és készülékek vezérlőpaneljei.

A helytakarékos alkalmazásoknál ideálisan használható 61-es sorozat robusztus monoblokk kivitelével és bolondbiztos kioldási viselkedésével megfelel az EN 60947-5-5 és EN 13850 előírásainak, valamint rendelkezik egy zöld jelző gyűrűvel, amely mutatja a kapcsoló mozgását. További fontos tulajdonságai az igen kompakt, csupán 21,2 mm-es hátsó panel és egy opcionális erős fényű 24 VDC LED, amely még rossz fényviszonyok között is jól láthatóvá teszi a terméket.

A 45-ös sorozatú kapcsolók könnyen szerelhetők és telepíthetők 22 mm-es vagy 30,5 mm-es kivágásokba, és műanyag, fényes fém vagy matt fém felülettel kaphatók. A 30,5 mm-es szerelt fém változat alacsony, szintbe épített kialakítású. A sorozat robusztus felépítésű, IP69K védelmet biztosít és hosszú élettartamú LED világítással van ellátva. A kapcsoló tulajdonságai közé tartozik az egymillió kapcsolási ciklusú mechanikai élettartam és a megbízható kapcsolás 5 és 500 V között. Ezen túlmenően, a kettős megszakítású, lassan záródó kapcsoló elem csavaros vagy rugós típusú érintkezőkkel is kapható, és maximum hat kapcsolóelemmel szerelhető fel.

Az EAO 61-es sorozatú és 45-ös sorozatú kapcsolókat az RS már szállítja az EMEA országokba és az ázsiai csendes-óceáni térség számára.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény