FőoldalRendszerintegrátorÚj szabályozás a személyi védőfelszerelések területén
2018. július 11., szerda ::

Új szabályozás a személyi védőfelszerelések területén

Az RS Components bejelentette, hogy személyi védőfelszerelések széles skálájával, különösen hallásvédő termékekkel tudja támogatni a vevőket, hogy a vállalkozások meg tudjanak felelni az új rendelet előírásainak

A személyi védőfelszerelés olyan berendezés vagy eszköz, melyet úgy terveztek és gyártottak, hogy azt egy személy viselni vagy hordani tudja egy vagy több, az adott személy egészségét vagy biztonságát fenyegető kockázat elleni védelem céljából. Az egyéb kockázatok mellett, mint a fizikai, kémiai vagy mechanikai veszélyek, valamint a hő, tűz vagy repülő részecskék, az új jogszabályban hivatalosan a zajt is elismerik, különösen az ipari környezetben vagy az építőiparban dolgozók vonatkozásában.

2018. április 21-én a jelenlegi személyi védőfelszerelés irányelvet (89/686/EEC) – amely 1995 júliusa óta teljes mértékben hatályos – felváltotta az új személyi védőfelszerelés (EU) 2016/425 rendelet. A rendelet olyan változásokat tartalmaz, amelyek összhangba hozzák azt a jelenlegi vállalati gyakorlattal, különösen azért, mert a jelenlegi irányelv szövege már több, mint 20 éves. Egy sor követelményt tartalmaz, mint a CE jelölés, műszaki dokumentációk és gyártási auditok, és három kockázati kategóriát foglal magában I-től III-ig az alacsony, közepes, ill. nagy kockázatokra.

Fontos változás az új rendeletben, hogy a hallásvédelmet újradefiniálták, és a „káros zajt” most már hivatalosan elismerik visszafordíthatatlan egészségügyi veszélyként. Ennek megfelelően a hallásvédelem a legsúlyosabb kockázati kategóriába – a III. kategóriába került, amely ugyanabba a magas kockázati besorolásba helyezi, mint a légzésvédelmet és a zuhanás elleni védelmet.

Az importőrökre és forgalmazókra vonatkozó egyéb követelményeken túlmenően, az új egyéni védőfelszerelés rendelettel a hallásvédelmi felszerelések gyártóinak sokkal szigorúbb, folyamatos minőségszabályozási eljárásoknak kell megfelelniük, beleértve a termékek minőségellenőrzését vagy az egész gyártó telephely minőségbiztosítását. Ahol lehetséges, új CE jelölésekkel kell ellátni az összes csomagolást és terméket.

Fontos dokumentum az ezen a területen segítséget kereső vállalkozások számára az EN/BS 458:2016, amelyet 2016. márciusában tettek közzé, és a hallásvédelmi eszközök kiválasztását befolyásoló legfontosabb tényezőket tartalmazza. Információkat tartalmaz továbbá az ergonómiáról és az egyedi felpróbálás fontos előnyeiről a hallásvédők gyakorlati teljesítményének javításában.

Segítve az új rendeletnek való megfelelést, az RS olyan kulcsfontosságú gyártók legfontosabb hallásvédő termékeit teszi hozzáférhetővé, mint a 3M, amely tudományos alapokon nyugvó technológiával készült termékeket gyárt. Az RS a 3M termékek széles körével rendelkezik, beleértve a fülvédőket, füldugókat és kommunikációs fülvédőket, amelyek segítségével a dolgozók nem csak a káros zajoktól védettek, de könnyen, vezeték nélkül is kommunikálhatnak egymással.

Az új rendeletre vonatkozó további információk itt találhatók; hallásvédő személyi védőfelszereléseinek elérhetősége az RS-nél itt található.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény