FőoldalRendszerintegrátorHordozható hőmérséklet-kalibrátor hőmérő szenzorokhoz és infravörös pirométerekhez
2018. január 22., hétfő ::

Hordozható hőmérséklet-kalibrátor hőmérő szenzorokhoz és infravörös pirométerekhez

A SIKA hőmérséklet-kalibrátorai bárhol és bármikor munkára foghatók, legyen szó akár ellenőrzött laboratóriumi környezetről vagy műhelyterületről. Az eszközök felhasználási lehetőségek tárházát támogatják, és számos iparág követelményeit elégítik ki, így optimális alkalmazásra adnak lehetőséget összeszerelési és komissiózási műveleteknél, gyártásban és termelésben, karbantartásnál és szervizműveleteknél, minőségbiztosítás és berendezésmonitorozás során stb

A kalibrációs folyadékok használata megkérdőjelezhetetlen előnyöket jelent, ha különleges formájú hőmérsékletmérő szenzorok bemérése a feladat. A bemérendő alkatrészt szigetelő légrés nélkül elmerítik a kalibrációs folyadékban, így a kalibrátor és a bemérendő alkatrész között közvetlen termikus kapcsolat keletkezik. A folyadékot (ami lehet például szilikonolaj) az elvárt kalibrációs hőmérsékletnek megfelelően kell gondosan kiválasztani. A mágneses keverőelem és a kivehető szenzortartó kosár együttes, folyamatos állítgatása elősegíti a nagy méretű mérési zóna kialakítását, továbbá a szenzortartó kosár lehetővé teszi az akadálymentes keverést, és védelmet nyújt a folyadéktartály alaplemeze számára.

A blokk és a bemérendő alkatrész közötti optimális termikus kapcsolat megfelelő adapter használata útján érhető el. Az ideális persely belső átmérője 0,5 mm-rel nagyobb, mint a bemérendő alkatrész külső átmérője, így ennek segítségével az egyenes kialakítású hőmérsékletmérő szenzorok gyakorlatilag tetszőleges átmérőben és hosszúságban jól kalibrálhatóak. Ez a szárazblokk a teljes kalibrációs hőmérséklet-tartományban a kalibrációs közeg megváltoztatása nélkül üzemképes, a viszkozitás, lobbanáspont és gázkibocsátás nem játszik szerepet.

A szabadalmaztatott, infravörös kalibrációs persely segítségével az infravörös fénytartományban működő pirométerek és termokamerák is kalibrálhatóak. A speciálisan kialakított felületi struktúra és az aszimmetrikus alakzatok együttesen 0,9994 emissziós tényezőjű „fekete sugárzót” hoznak létre, megelőzik az interferenciás sugárzásból adódó reflexiókat, és a szükséges hőmérsékletet optimális feltételek mellett sugározzák ki. A kalibrálás során a pirométert a mérési nyílás felett megadott távolságban kell tartani, kialakítva ezzel a szükséges mérési területet. A műszerre szükség esetén tartást biztosító alaplemez is felszerelhető.

A felületihőmérséklet-mérő szenzorokat különlegesen kialakított perselyekkel lehetséges kalibrálni, amelyek felfüggesztése vertikális és a szükséges kontakterővel történik. Az optimális hőmérsékleti referenciapontot a persely felületén a külső referenciaszenzor jelére történő átkapcsolás biztosítja. A szenzor a persely kiugró felületének közvetlenül az alján helyezkedik el, maga a persely kialakítása pedig olyan, hogy a legjobb hőmérsékleti homogenitást a kiugró felület közepén biztosítja: speciális kialakítása kiváló termikus kontaktust biztosít, nincs szükség jó termikus vezetőképességű paszta vagy más segédanyag használatára.

A SIKA honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény