FőoldalRendszerintegrátorElektromosan vezető ragasztók napelemmodulokhoz
2017. június 19., hétfő ::

Elektromosan vezető ragasztók napelemmodulokhoz

Az Engineered Material Systems (EMS) bejelentette CA-150 sorozatnév alatt alacsony bekerülési költségű, gyorsan száradó, elektromos vezetőképességű ragasztóit, amelyet kristályos szilíciumlemezek és heteroátmenetes napelemmodulok összefűzéséhez és zsindelyes felfűzéséhez fejlesztett ki. Az EMS CA-150 sorozatú ragasztókat a módosított szalagos elemkötegek alkalmazástechnikai követelményei szerint alkották meg

Az EMS új ragasztója gyorsan szárad, a napelemcellákat és belőlük kialakított szalagokat 150 °C hőmérsékleten másodpercek alatt akkora szilárdággal ragasztja össze, hogy azok kellő ellenállást nyernek ahhoz, hogy kiállják a gyártási folyamat hátralévő szakaszainak igénybevételét. A ragasztó a teljes keménységét jellemzően a tokozási/laminálási folyamat során éri el.

Az EMS CA-150 sorozatú ragasztók sugaras, spirálfúrós vagy időnyomásos módszerrel is adagolhatók. A ragasztó a forraszokhoz képest jobb feszültségelnyelési képességgel rendelkezik, ezáltal ellenállóbb a forraszokhoz képest a termikus ciklusoknak és a forraszokhoz képest alacsonyabb hőmérsékleten végzett folyamatoknak általánosságban. A CA-150 sorozatú vezető ragasztók a tisztaezüst-töltetű vezető ragasztók csupán felébe kerülnek.

Az Engineered Material Systems honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény