FőoldalRendszerintegrátorÚj, külső RF szűrők kézi jelanalizátorokhoz
2017. június 16., péntek ::

Új, külső RF szűrők kézi jelanalizátorokhoz

A Narda Safety Test Solutions az IDA 2 sorozatú kézi jelanalizátoraikhoz kiváló hatásfokú, külső szűrőmegoldásokat jelentett be. Az új, opcionális rádiófrekvenciás szűrőkkel egyszerűbbé válik a felhasználók számára a sávon kívüli túlvezérlés kiszűrése anélkül, hogy a mérési érzékenységet csökkentenék, így az IDA 2 nagy dinamikájú mérési környezetben is kiválóan használható marad

Ezek az úgynevezett túlmodulálási hatások akkor jelentkeznek leginkább, amikor nagyon gyenge rádiófrekvenciás jeleket sokkal nagyobb magnitúdójú jelek jelenlétében szeretnénk mérni, és a pontosság érdekében nagy mérési érzékenységre van szükség a mérendő jel gyengesége miatt. Ez az együttállás a jelanalizátor túlvezérlését okozhatja amiatt, hogy a szomszédos frekvenciasávokban relatíve nagyenergiájú jelek vannak jelen.

Ilyen esetekben az új RF szűrők segítségével biztosítható az a mérési érzékenység, ami a mérés szempontjából érdekes sávszélességre illeszthető. A Narda STS kínálatában több, különböző szűrő is elérhető az egyes frekvenciasávokra, amelyekkel a műsorszórási, légiforgalmi irányítási és mobil távközlési alkalmazások is lefedhetők. Mindegyik RF szűrő könnyen illeszthető az IDA 2 interferencia- és iránykarakterisztika-analizátorhoz egy különálló RF kábel és tépőzáras rögzítés segítségével.

A szűrők tervezésekor nagy hangsúllyal vették figyelembe a méreteket, amelyet optimális egyensúlyt biztosítanak a frekvenciaparaméterek, szükséges meredekség, fizikai méretek, tömeg, illetve természetesen a költségek vonatkozásában. Az RF szűrők N-típusú RF csatlakozókkal rendelkeznek, ezáltal az IDA 2 mellett többek között használhatók a Narda NRA sorozatú, rack szekrénybe szerelhető analizátorával, illetve számos más jel- és spektrumanalizátorral és laboratóriumi eszközzel is.

A Narda Safety Test Solutions honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény