FőoldalRendszerintegrátorAz Ericsson digitális platformja új fejezetet nyit a szállítmányozásban
2017. március 13., hétfő ::

Az Ericsson digitális platformja új fejezetet nyit a szállítmányozásban

A Connected Vehicle Marketplace segítségével egyszerűsíthető a járművek számára a digitális szolgáltatások kialakítása

Az Ericsson az MWC 2017 Mobil Világkongresszuson egy teljesen új hálózatba kapcsolt jármű szolgáltatást mutatott be. A Scania szolgáltatása, a Scania One az első olyan rendszer, amely az új megoldást használja. A Scania One egy nyílt ügyfélplatform, amely a flottatulajdonosok, ügyfeleik és járművezetőik számára olyan szolgáltatásokhoz nyújt hozzáférést, amelyek növelik hatékonyságukat és termelékenységüket, ugyanakkor csökkentik a környezetre gyakorolt hatásukat.

Az Ericsson Connected Vehicle Cloud sikerére építve az új megoldás egy ellenőrzött és biztonságos környezetet nyújt a gyártók számára, amelyben új digitális szolgáltatásokat nyújthatnak. A megoldás lehetővé teszi, hogy a technológiai cégek által gyártott digitális szolgáltatások zökkenőmentesen és hatékonyan integrálhatók legyenek egyetlen digitális piactéren belül.

„Más iparágakkal összehasonlítva a szállítmányozási ipar sokkal gyorsabban halad a digitalizáció útján. Azonban ezt az átállást nem tudjuk egyedül megvalósítani, a mostani együttműködésünk az Ericssonnal nagyszerű példa arra, hogyan tudjuk közösen mindkét iparágat előre lendíteni” – mondta el Henrik Henriksson, a Scania elnök-vezérigazgatója.

A hálózatba kapcsolt járművek száma folyamatosan nő – a haszonjárművek és személyautók terén egyaránt. A Scaniának már 250 ezer hálózatba kapcsolt járműve üzemel, amely az elmúlt öt évben értékesített járművek több, mint kétharmada. Az Ericsson előrejelzései szerint pedig 2025-re mintegy 382 millió hálózatba kapcsolt jármű lesz forgalomban. Mostanáig a járműgyártók nem tudták hatékonyan, biztonságosan és skálázható módon megosztani adataikat harmadik felekkel. Az Ericsson új szolgáltatása lehetővé teszi számukra egy hálózati ökoszisztéma kialakítását a legfontosabb partnerekkel és innovátorokkal, akik új szolgáltatásokkal állnak elő az autóipar számára, így kihasználhatják a hálózatba kapcsolt járművek teljes potenciálját. Az Ericsson Connected Vehicle Cloud felhőjét az Ericsson IoT-megoldása, az IoT Accelerator működteti, amely biztonságos, világszínvonalú mobilkapcsolat-kezelést és megbízható technológiai partnerséget biztosít, IoT E2E rendszerekkel, valamint gyors IoT-telepítési és bevételszerzési funkciókkal.

Az Ericsson, az Orange és a PSA Group olyan fejlett technológiákat tesztelt, melyek a csatlakoztatott járművek terén, illetve az 5G technológia megvalósítása felé vezető úton jelentenek komoly előrelépést. A teszt bemutatóját először a barcelonai Mobil Világkongresszuson tekinthette meg a közönség. A tesztelés lelke Cellular Vehicle-to-Everything (C-V2X) technológia volt, melynek célja, hogy a járműveket folyamatosan és minden közlekedésben résztvevő szereplőhöz hozzákapcsolja. A teszt kezdeti szakaszában a C-V2X technológia 5G felé vezető képességeit vizsgálták valós környezetben, két olyan felhasználási esetben, amelyek kifejezetten a csatlakoztatott járművekre vonatkoznak. Az első a „továbbított látómező” funkció két csatlakoztatott jármű például egy teherautó és a mögötte közlekedő személyautó között, a második pedig a „sürgősségi jármű elhaladása” funkció, melynek célja, hogy valós időben értesítsék a vezetőket, ha egy sürgősségi jármű van a közelben.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény