FőoldalRendszerintegrátorAkkumulátoros energiatároló rendszer energiaszolgáltató cégek számára
2017. január 25., szerda ::

Akkumulátoros energiatároló rendszer energiaszolgáltató cégek számára

A Siemens megrendelést kapott az SWW Wunsiedel GmbH energiaszolgáltató cégtől egy akkumulátoros energiatároló rendszer szállítására és telepítésére. A Siestorage rendszer lítium-ion akkumulátorokra épül, a kapacitása pedig meghaladja a 6 megawattot. A tároló rendszer, melyet az energia-elosztó hálózathoz fognak csatlakoztatni, lehetővé teszi a vállalat számára, hogy részt vegyen az elsődleges szabályozási tartalék piacán folyó tevékenységekben

"A mi Siestorage modellünkhöz hasonló energiatárolók fontos építőelemei az energiarendszer átalakításának" – mondta Dr. Frank Büchner, aki az Energy Management divízió vezetője Németországban. "Az SWW Wunsiedel GmbH céggel közösen elősegítjük a németországi energiaátviteli hálózatok további stabilizálását." Az energiaszolgáltató cég és a Siemens egy tíz éves finanszírozási modellben állapodott meg. Az ütemezés az üzembe helyezést 2018-ra irányozza elő.

A Siemens nagyméretű energiatároló rendszere három, lítium-ion akkumulátor cellákat tartalmazó konténerből, egy inverterek elhelyezésére szolgáló konténerből, valamint a transzformátoroknak és a vezérlő rendszernek helyet adó beton állomásból épül fel. A tároló-rendszer által szolgáltatott energia rövid idejű támogatást biztosít a magasabb szintű energiaátviteli hálózat számára. Az elosztott energiaellátás növekvő tendenciát mutat, és részét képezi az új energia-összetétel (energia mix) felé történő átmenetnek Németországban. Az egyre több és több megújuló energiaforrásnak az átviteli hálózatokba történő integrálása növeli az energia szint változékonyságát és csökkenti az alapterhelést. Fokozódnak továbbá a közepes és nagy teljesítmény iránti igények, és gyakrabban fordul elő energia túlkínálat. A hálózat-üzemeltetőknek tartalék energiára van szükségük ahhoz, hogy mindig megteremtsék az egyensúlyt az energia előállítása és fogyasztása között. Az elsődleges szabályozási tartalék funkciója az átviteli hálózatban tapasztalható, előre nem látott ingadozások és rövid idejű terhelésváltozások azonnali kiegyensúlyozása. Az energiatárolók általában jobban megfelelnek erre a feladatra, hiszen néhány másodperc alatt képesek reagálni, ellentétben a nehézkes, hagyományos erőművekkel. A teljes felajánlott energiának 30 másodpercen belül rendelkezésre kell állnia ahhoz, hogy a hálózatban fenntartsák a szabványos 50 Hertz frekvenciát és megakadályozzák az áramszünetet. Az átviteli hálózatok üzemeltetői heti gyakoriságú ajánlati felhívások keretében piaci alapon szerzik be a számukra szükséges elsődleges szabályozási tartalékot.

"Az akkumulátoros energiatároló rendszer telepítése fontos része az SWW Wunsiedel GmbH 'WUNsiedler Weg – Energie' elnevezésű technológiai ütemtervének" – mondta Marco Krasser, az SWW Wunsiedel GmbH ügyvezető igazgatója. Ennek az ütemtervnek megfelelően a vállalat már számos újító jellegű energia-fejlesztő üzemet létesített, ily módon bizonyítva, hogy pénzügyileg lehetséges az energiaigény kielégítése kizárólag megújuló, és helyileg rendelkezésre álló energiaforrások felhasználásával. A következő lépésben a régiót a Jövőkép 2030 részeként olyan szolgáltatási területté kell alakítani, amely elszigetelt módon is képes üzemelni, vészhelyzet esetén önállóan kielégítve az igényeket.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény