FőoldalRendszerintegrátorDigitális USB mikroszkóp, az ipar „okostelefonja”
2017. január 05., csütörtök ::

Digitális USB mikroszkóp, az ipar „okostelefonja”

A különböző minőségbiztosítási eljárások közül a szemrevételezés vagy vizuális vizsgálat a legrégebbi és leggyakrabban használt vizsgálati eljárás. Gyakran az első vizsgálat, amit használunk, és az eredménytől függően vagy függetlenül követi más kiegészítő vagy helyettesítő eljárás. Az olyan, miniatürizálásra és tömeggyártásra épülő iparágban, mint az elektronikai, kiemelten fontos a hatékony nagyítás, melyet leghatékonyabban mikroszkóp segítségével érhetünk el

A vizuális vizsgálat egyszerű változata a fénymikroszkópos vizsgálat. A „klasszikus” fénymikroszkópon kívül ma már a mikroszkópok széles választéka (sztereo, elektron, digitális stb.) áll rendelkezésre a különböző vizsgálatok elvégzésére. Minden mikroszkópfajtát gyakorlatilag „célszerszámként” használhatunk, annak ellenére, hogy együttes használatuk esetén gyakran hasonló végeredményt képesek adni. Mégis elmondható, hogy egy adott vizsgálathoz van egy kézenfekvő mikroszkópos technika, ami a vizsgálat elvégzésére a leginkább indokolt vagy alkalmas.

Egy vállalkozás gazdasági szempontjait is figyelembe véve az optimális válasz már jóval árnyaltabb.

A műszaki és a gazdasági szempont általában mást tart indokoltnak, ami teljesen érthető.

Az eszközvásárláskor fontos szempontok lehetnek: üzembiztonság, megtérülés, kihasználtság, sokrétű, univerzális felhasználás, egyszerű használat, alacsony szerviz- és üzemeltetési költségek stb.

Ám, ha a gazdaságilag és műszakilag indokolt közös nevezőt vizsgáljuk, a digitális USB mikroszkóp használata valószínűleg nagyon kedvező megoldást fog kínálni.

jupitertech 7 2

Ezt az eredményt az is jól mutatja, hogy az USB digitális mikroszkópok csak az elmúlt 10 évben jelentek meg széles körben és váltak az egyik leginkább használt vizuális vizsgálóeszközzé az iparban.

Ezt a rövid idő alatt bekövetkező dinamikus fejlődést a mobil-, illetve okostelefonok elterjedéséhez lehet hasonlítani.

Néhány tulajdonság, hasonlóság, ami a sikerhez vezetett

  • Olyan termékelőnyök, amelyek könnyen értelmezhetőek és realizálhatóak (kényelmet biztosít, egyszerű használat, használata megtakarítást eredményez stb.).
  • Széles kör számára elérhető/megfizethető.
  • Különböző adapterkiegészítőkkel (boroszkóp, UV- és infrafényforrások) használható, hogy különleges előnyöket nyújtson, ami más eszközökkel csak sokkal magasabb áron lenne kivitelezhető, vagy több eszköz együttes használatával lenne lehetséges.
  • PC-hez és tv-hez csatlakoztatható.
  • Kényelmes és ergonomikus megfigyelést tesz lehetővé, akár nehezen elérhető helyeken is.
  • A kereskedelemben megtalálható márkák a legegyszerűbb és legmagasabb szintű igényeket is lefedik, a Dino-Lite, a digitális USB mikroszkópok feltalálója domináns a professzionális termékek piacán.

jupitertech 7 3

Mit nyújt ma a Dino-Lite digitális mikroszkóp a felhasználó számára? (Sokkal többet, mint gondolná!)

  • Egy kiváló minőségű képalkotó és optikai eszközt, funkciógazdag szoftver- és fejlett hardvermegoldásokat.
  • Az automatikus nagyításleolvasási funkció segítségével másodpercek alatt végezhető el egy kalibrált mérés, akár 0,01 mm-es pontossággal.
  • Funkciókban gazdag megoldást a mikroszkópos vizsgálatokhoz akár 900x-os nagyítással és 5 megapixeles felbontással! (Optikai és digitális nagyítás.)
  • A nagy munkatávolságú modellek 10–140x-os, a kis munkatávolságúak 20-220x-es nagyítással lefedik a minőség-ellenőrzés általános igényeit.
  • Az automatikus nagyításleolvasási és a kiterjesztett mélységélesség-funkció még rugalmasabb vizsgálati megoldásokat nyújt.
  • Speciális és általános mérési feladatok egyszerű elvégzését.
  • Változtatható polarizáció a fényes, tükröződő felületek vizsgálatára.
  • Nagy sebességű, 60 fps élőkép.
  • Pótolhatatlan eszközt sok ezer cég és szakember számára világszerte.

jupitertech 7 4

Milyen speciális előnyöket nyújtanak a Dino-Lite digitális mikroszkópok az elektronikai iparnak?

A nagy munkatávolságú mikroszkópok 230 mm-es munkatávolságukkal és 10-140x-es nagyításukkal rugalmas megoldást nyújtanak, akár összeszerelési feladatokról, akár nagyobb nagyítással járó ellenőrzésről vagy javításról legyen szó.

Az ESD-védelem ma már természetes opció az elektronikai iparba szállító gyártóknál.

A Jupiter Tech Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény