FőoldalRendszerintegrátorÚj, hordozható vibrométer
2016. december 29., csütörtök ::

Új, hordozható vibrométer

A VSHOOTER VBS1T vibrométer (rázkódásmérő) gyorsaságot, könnyű használhatóságot és automatikus diagnosztikai funkciókat kínál. A gyártó szerint az új megoldás esetében sokkal többről van szó, mint a terepi vibrométerek egyszerű, lineáris továbbfejlesztéséről, mivel az újdonság teljesen új koncepciót kínál a vibrációmérésre és a kapcsolatos adatelemzésre

Az új koncepció egyik alapeleme a gépállapotképek (MCP – Machine Condition Pictures) létrehozása, amelyek elmenthetőek és PC-re egy részletes rezgésmérési adatokkal és trendgörbékkel kiegészített jelentés formájában áttölthetőek. Az MCP segítségével azonnali, könnyen értelmezhető, részletes és szemléletes információk állnak rendelkezésre az adott gép állapotáról.

Az MCP-ket tehát maga a VSHOOTER VBS1T műszer állítja elő, mely egy hordozható eszköz, amihez külső, minőségi gyorsulásmérő, beágyazott kamera, LED-es stroboszkóp és pirométer is tartozik, a felvételek információkkal való kiegészítését pedig speciális, egyedi fejlesztésű szoftver oldja meg. Minden MCP-n megjelenik a színkóddal jelölt mérési pontok elhelyezkedése. A színkódok közül a zöld az újonnan üzembe helyezett gépeket jelöli, a sárga olyan vibrációs jellemzőkre utal, amely a még hosszú szerviz-élettartamú, korlátozás nélkül használható gépekre jellemző, a narancssárga a még működőképes, de hosszú távú üzemeltetésre már alkalmatlan berendezésekhez tartozik, végezetül a piros az elfogadhatatlan, potenciális károkozásra képes gépeket jellemzi.

A Synergys honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény