FőoldalRendszerintegrátorLencse nélküli digitális mikroszkóp
2016. május 06., péntek ::

Lencse nélküli digitális mikroszkóp

Az Imec lencse nélküli, nagy látóterületű, élő képalkotásra képes, mikrométeres felbontású mikroszkóppal jelentkezik. Az új megoldás kiválóan integrálható különféle élettudományi, analitikai és biotechnológiai eszközbe és befogható olyan alkalmazásokba, mint sejtmonitorozás, automatizált szövettenyésztés vagy szimplán automatikus, nagy teljesítményű mikroszkópia

A hagyományos, optikai mikroszkópokhoz képest a lencse nélküli, digitális mikroszkópiánál nincs szükség drága és esetenként otromba lencserendszerre ahhoz, hogy a vizuális képalkotás megtörténjen. A lencse nélküli digitális mikroszkópoknál a képalkotásért CMOS képszenzor és természetesen az adatokból effektíve képet létrehozó szoftver felelősek. Az Imec új mikroszkópjai mikrométeres pontosságot kínálnak, amely összevethető a hagyományos, optikai mikroszkópok képességeivel. A sokkal kisebb méretekkel rendelkező és alacsonyabb árfekvésű lencse nélküli mikroszkópok egy felvétel alatt nagyobb látóterület bemérésére alkalmasak, amely végeredményben rövidebb mintafeldolgozási időt eredményez.

imec 1

„Az új lencse nélküli digitális mikroszkópunk rengeteg olyan új alkalmazás előtt nyitja meg a teret, amelyekre a hagyományos mikroszkópok egész egyszerűen nem alkalmasak” - nyilatkozta a termékbejelentés kapcsán Andy Lambrechts, az integrált vizuális megoldásokért felelős programigazgató az Imec-nél. „Legutóbb sikerrel demonstráltuk új megoldásunk integrálását az őssejtkutatáshoz köthető sejtkultúra-monitorozáshoz használt bioinkubátorban, valamint kardiotoxikológiai alkalmazásban is, amelynél a mikroszkóp a szívizmok gyógyszerezésre fellépő összehúzódását monitorozta.”

Az Imec honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény