FőoldalRendszerintegrátorSzélesebb körű együttműködés a Siemens és az Intel Security között
2016. március 16., szerda ::

Szélesebb körű együttműködés a Siemens és az Intel Security között

A Siemens és az Intel Security kiterjeszti a két cég együttműködését, hogy elősegítse az ipari automatizálási rendszerek védelmét a növekvő számú, kibertérből származó fenyegetés ellen. A Siemens szakértői az Intel Security megoldásait antivírus szoftverként, fehérlistázásra (engedélyező listák készítésére), valamint a biztonsági információk és események kezelésére (SIEM) használják az üzembiztonsági szolgáltatások keretein belül. Ezeket az eszközöket úgy tervezték, hogy segítségükkel azonnal észlelni lehessen a biztonsági incidenseket, így a Siemens szakértői indokolatlan késlekedés nélkül értesíthetik az üzemeltetőket, lehetővé téve számukra a szükséges ellenintézkedéseket

A két vállalat egyesíti az ipari automatizálás és az informatikai biztonság terén szerzett szakértelmét, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat nyújtson az ipari üzemek számára, amelyek segítségével minimálisra csökkenthetők a kibertérből származó kockázatok, ugyanakkor növelhető a rendszer rendelkezésre állása.

A Siemens az üzembiztonsági szolgáltatások egész skáláját kínálja, ideértve többek között a biztonsági kiértékelések elvégzése, a biztonság megvalósítása (biztonsági feltételek teljesítése) és az ipari infrastruktúrák folyamatos megfigyelése. A kínálat most már felöleli az Intel Security megoldásait is, többek között az itt felsorolt termékeket: McAfee® VirusScan (víruskereső), McAfee Application Control (alkalmazás-vezérlés), McAfee ePolicy Orchestrator® (ePO®) és McAfee Enterprise Security Manager (vállalati biztonság menedzser) a biztonsági információk és események kezeléséhez.

A McAfee VirusScan szoftver nagyobb védelmet biztosít az olyan rosszindulatú programok ellen, mint például a vírusok, rootkitek (felhasználói fiókokba telepített káros szoftverek), férgek és trójai falovak. Ez a szoftver használható például a TIA Portal vagy a Simatic PCS 7 folyamatvezérlő rendszer esetén. A Siemens végzi a szoftver telepítését és menedzselését, ideértve a rendszeres biztonsági jelentések készítését, mindamellett a McAfee Application Control fehérlistázó megoldásait is felhasználja annak érdekében, hogy a jóváhagyott fehér listák alapján blokkolja az engedély nélküli alkalmazásokat, ezáltal megakadályozható a nemkívánatos kártékony szoftverek és alkalmazások működése. A McAfee ePolicy Orchestrator (ePO) a jóváhagyott szoftverek kezelésére és vezérlésére használható.

A McAfee Enterprise Security Manager nagy teljesítőképességű és hatékony megoldást kínál a biztonsági információk és események kezeléséhez. Az események, fenyegetések és kockázatok adatait összegyűjtve lehetővé teszi egy erőteljes biztonsági intelligencia kialakítását, az incidensekre adott gyors választ, a naplófájl problémamentes kezelését, valamint a megfelelőségi jelentések készítését. A Siemens úgy segíti a vállalatokat a törvényben előírt kötelezettségeik teljesítésében, hogy lehetőséget nyújt a folyamatos megfigyelésre. Az adatok rögzítése, elemzése és archiválása is hozzájárul ahhoz, hogy a biztonsági incidensekről készített jelentéseket olyan nemzetközi szabványoknak megfelelően lehessen kiadni, mint az ISO 27002 vagy IEC 62443.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény