FőoldalRendszerintegrátorAz automatizálási rendszerek távoli vezérlésére és megfigyelésére
2015. október 28., szerda ::

Az automatizálási rendszerek távoli vezérlésére és megfigyelésére

Az RS Components bejelentette az új groov Box ipari készülék bevezetését, melynek segítségével a karbantartási mérnökök és a létesítmény- és automatizálási menedzserek, valamint a szervizvállalatok egyszerűen és biztonságosan nyomon követhetik és felügyelhetik bármely automatizálási rendszerüket vagy berendezésüket okostelefonról, táblagépről, számítógépről vagy okostelevízióról

Az Opto 22 által fejlesztett groov egy webalapú megoldás az automatizálási rendszerek és berendezések megfigyelésére és felügyeletére szolgáló kezelői interfészek létrehozására és megtekintésére, mely semmiféle programozást vagy kódolást nem igényel. Segítségével a rendszer adatai bármilyen hálózatról elérhetők, illetve azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók a konfigurálható események alapján valós idejű értesítéseket kapjanak. A groov rendszer emellett biztonságos is, mivel HTTPS-titkosítást alkalmaz, valamint minden kapcsolatot felhasználónévvel és jelszóval kell hitelesíteni.

Az intelligens gyárak Industry 4.0 paradigmájához dolgok internete (Internet of Things) eszközként kifejlesztett groov Box egy hardveres/szoftveres megoldás, melynek köszönhetően nincs szükség a helyszínen számítógépre, ezért ideálisan alkalmazható olyan gyártási és automatizálási létesítményekben vagy távoli helyszíneken, ahol korlátozott számú informatikai berendezés vagy infrastruktúra áll rendelkezésre. A strapabíró, szilárdtestes, ventilátor nélküli kialakításnak és a 0 és 70 °C közötti üzemi hőmérséklet-tartománynak köszönhetően a készülék nehéz ipari körülmények között is ideálisan alkalmazható. A kompakt, mindössze 106×171×33 mm-es groov Box gigabit Ethernet interfészeket és a LAN-interfészekhez USB-bővítést is tartalmaz.

A groov Box készülék mellett a groov szoftveres letöltéshez is elérhető: a groov Server for Windows Windows-alapú számítógépeken használható, kis helyet foglal, és ideális számítógépeket vagy informatikai infrastruktúrát használó létesítményekben való alkalmazásra. A groov rendszer közvetlenül Modbus/TCP eszközökhöz és Opto 22 SNAP PAC vezérlőkhöz, vagy OPC-UA szerveren keresztül más gyártók eszközeihez csatlakoztatható a PLC-k és SCADA rendszerek egyszerű ellenőrzése és felügyelete érdekében.

Az egérműveletekkel kezelhető interfésszel rendelkező groov rendszernek mindössze egy hagyományos böngészőre, például Google Chrome-ra, Firefoxra vagy Internet Explorerre van szüksége mobil kezelői interfészek létrehozásához és megtekintéséhez. A groov szoftvereszközök az alábbiakat foglalják magukba: groov Build, mely a grafikus kezelői interfész létrehozására szolgáló gadgeteket tartalmaz; groov View, mely a groov Box készüléken vagy a groov szerveren található kezelői interfészt futtatja, és a groov View alkalmazással érhető el az iOS vagy androidos okostelefonokon vagy táblagépeken, valamint a webböngészővel és groov hálózati kapcsolattal rendelkező számítógépeken vagy televíziókon; végül a groov Admin – a groov Box részeként – a projektek biztonsági mentésére és visszaállítására, szoftver- és firmware-frissítésre, valamint vezetékes és vezeték nélküli hálózatok beállítására szolgáló eszközöket tartalmaz.

A groov Box ipari készülék mostantól elérhető az RS Components-nél.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény