FőoldalRendszerintegrátorMég gyorsabb prototípus készítés az új 3D-s nyomtatókkal
2015. október 09., péntek ::

Még gyorsabb prototípus készítés az új 3D-s nyomtatókkal

Az RS Components új 3D-s nyomtatási megoldások bevezetését jelentette be, melyek gyors termékprototípus-készítést tesznek lehetővé az elektronikai és mechanikai tervezők és mérnökök számára

Ultimaker 2 „Go" és „Extended"

Az RS gyors prototípus-készítést célzó portfóliója a meglévő Ultimaker 2 asztali 3D-s nyomtató mellett az Ultimaker 2 „Go" és az Ultimaker 2 „Extended" nyomtatókkal bővül, melyek mind a széles körben használt szálhúzásos nyomtatási technológián (Fused Filament Fabrication – FFF) alapulnak, és számos nyomtatószáltípus használatát lehetővé teszik, beleértve olyan népszerű anyagokat is, mint a PLA és az ABS.

Az Ultimaker 2 „Go" egy rendkívül kompakt és könnyű 3D-s nyomtató, melynek felhasználóbarát felülete ideális kezdőgéppé teszi azt a 3D-s nyomtatással ismerkedő felhasználók számára, miközben prémium minőségű nyomtatást biztosít. Az Ultimaker 2 „Go" nem rendelkezik fűtött tálcával, ezért gyors, késedelem nélküli nyomtatást tesz lehetővé. A 120×120×115 mm-es tárgyméretet biztosító gép kompakt és vékony kialakításának, valamint a dedikált hordtáskának köszönhetően a termék rendkívül könnyen hordozható, és ideális megoldás különböző helyszíneken történő használatra.

Eközben az Ultimaker 2 „Extended" nyomtató a legnagyobb sebességgel és pontossággal büszkélkedhet az asztali 3D-s nyomtatók körében, nagy, 230×225×305 mm-es tárgyméretet biztosít, és 50 és 100 °C között üzemelő fűtött tálcával rendelkezik. Valamennyi Ultimaker 2 nyomtatóra 0,02 mm-es rétegfelbontás, 30–300 mm/s nyomtatási sebesség; 180–260 °C fúvóka-hőmérséklet, 2,85–0,4 mm-es fúvóka-/nyomtatószál-átmérő és a 3D-s modellt tartalmazó fájl feltöltésére szolgáló különálló SD-kártyás nyomtatás jellemző.

Matter & Form 3D-s szkenner

Az új és rendkívül kedvező árú Matter & Form asztali 3D-s szkennert a 3D-s nyomtatókkal való használatra tervezték. A szkenner mozgó, dupla lézeres, nagy felbontású kamerafeje és a forgó platform a 3D-s objektumok gyors és egyszerű szkennelését teszi lehetővé, mely legtöbbször mindössze néhány percet vesz igénybe.

A másodpercenként körülbelül 2000 pontot beolvasó (±0,25 mm pontosság és ±0,43 mm felbontás), ezáltal magas szintű felületi részletességet biztosító szkenner képes felvenni a versenyt a piacon jelenleg elérhető drágább 3D-s szkennerekkel is. A vékony és összehajtható kialakítású, 34,5 (M) × 21 (Sz) × 34,5/8,5 cm (H, nyitva/lecsukva) méretű és 1,71 kg súlyú, készre szerelt és tesztelt szkennerrel akár 18 cm átmérőjű és 25 cm magas objektumok is szkennelhetők, és a beolvasott adatok STL, OBJ és PLY pontfelhőformátumokba is elmenthetők.

Az Ultimaker 2 „Go" és „Extended", valamint a Matter & Form 3D-s szkenner mostantól elérhető az RS Components-nél az EMEA-országokban.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény