FőoldalRendszerintegrátorPC-k nagy teljesítménnyel a legkisebb helyen
2015. május 26., kedd ::

PC-k nagy teljesítménnyel a legkisebb helyen

A Nanobox PC Simatic IPC227E és Nanopanel PC Simatic IPC277E személyi számítógépekkel a Siemens különösen kompakt, robusztus készülékek új generációját kínálja ipari felhasználás céljára. A Simatic IPC227E Box PC bővítő kártyahellyel (PCIe slot) vagy anélkül is kapható. A Simatic IPC277E 7-19 hüvelyk méretű, széles formátumú érintőképernyős kijelzőkkel ellátott panel PC. A két- és négy-magos Intel Celeron processzorok nagy teljesítményt szolgáltatnak kompakt konstrukcióban. A készülék legkisebb változata esetén a burkolat térfogata csak egy liter

A zárt, teljesen fémből készült burkolattal, ventilátor nélküli működéssel és az opcionális, nem felejtő, megőrző memóriával ezek az új, ipari PC-k karbantartást nem igénylő, folyamatos üzemre vannak tervezve szigorú környezeti hőmérséklet feltételek mellett, egészen 50 Celsius fokig. A három különböző szerelési változat lehetővé teszi, hogy a rendkívül kompakt készülékeket kisméretű vezérlő dobozokba is telepíthessék. Valamennyi verzió el van látva soros RS 232/RS 422/RS 485, USB, ipari (Industrial) ethernet és DisplayPort interfészekkel, így könnyen és gyorsan beépíthetők automatizálási megoldásokba. A Siemens által kínált ipari PC-k alapszintű osztályába tartozó Nanobox és Nanopanel személyi számítógépek nemcsak vezérlő, megjelenítő és kommunikációs feladatokra alkalmasak, hanem adatgyűjtő egységekként is használhatók a gépipar, épületautomatizálás, forgalomvezérlés és energiaátvitel területén.

A beépített, 24 V-os ipari tápegységgel ellátott új, ventilátor nélküli Nanobox PC Simatic IPC227E és Nanopanel PC IPC277E számítógépek opcionálisan elem nélkül is működtethetők, és karbantartást nem igénylő, 24 órás folyamatos üzemre lettek tervezve még szigorú hőmérsékleti, vibrációs viszonyok, és elektromágneses összeférhetőségi követelmények mellett is. 80 gigabájt vagy nagyobb kapacitású SSD meghajtóval rendelkező, robusztus tároló rendszer, maximum 16 GiB-os CFast meghajtó egységek, valamint egy (opcionális) 512 kilobájtos nem felejtő memória garantálják a magas fokú adatbiztonságot. Az eszközök előtelepített diagnosztikai szoftverrel rendelkeznek, diagnosztikai feladatok ellátása céljából, és a Nanobox PC-k négy állapotjelző LED-del is el vannak látva. A Nanopanel PC Simatic IPC277E 7, 9, 12, 15 vagy 19 hüvelyk méretű, nagy felbontóképességű, széles formátumú és széles látószögű ipari érintőképernyős kijelzővel van felszerelve. A háttérvilágítás teljes mértékben (100 százalékig) tompítható, ami nemcsak az energiafogyasztást csökkenti számottevően, hanem jelentős mértékben megnöveli az üzemi élettartamot is.

Ezek a hosszú távú rendelkezésre állást biztosító ipari PC-k online módon konfigurálhatók, s el vannak látva előtelepített és aktivált Windows Embedded Standard (beágyazott sztenderd) 7-E vagy 7-P operációs rendszerrel, Windows 7 Ultimate Multilanguage opcióval, és alkalmasak Linux vagy VxWork rendszerek használatára. A használatkész számítógépek és a szoftver segítségével az üzembe helyezés gyorsan elvégezhető.

A Siemens kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény