FőoldalRendszerintegrátorAz ipar első Intel Xeon-alapú PXI beágyazott vezérlője
2015. május 06., szerda ::

Az ipar első Intel Xeon-alapú PXI beágyazott vezérlője

Az NI bejelentette a PXIe-8880 típusnevű, Intel® Xeon® CPU-alapú, beágyazott moduláris kontrollermegoldását és a PXIe-1085 mainframe-et, amely az első PCI Express Gen. 3 technológiás megoldás az iparban

A PXIe-8880-ban működő nyolcmagos, szerveres felhasználásra tervezett Xeon processzor az E5-2618L v3 típusszámot viseli. A 24 GiB/s teljes rendszersávszélesség átütő erejű teljesítményt biztosít a számításigényes és párhuzamos futtatású alkalmazásokban, így pl. a vezeték nélküli rendszerek és félvezetők méréstechnikájában is. A felhasználók a PXI-platform rugalmassága okán szükség esetén egyszerűen kicserélhetik korábbi vezérlőjüket az új PXIe-8880-ra, és élvezhetik a többszörös teljesítmény nyújtotta előnyöket.

Az NI az Intellel együttműködve jutott arra a döntésre, hogy szerverosztályú Xeon processzort vezet be az elektronikai teszt- és mérőműszeres megoldások piacára. A nyolcmagos Xeon CPU-nak otthont adó PXI beágyazott vezérlőbe akár 24 GiB DDR4 szabványú memória telepíthető, és akár 24 PCI Express Gen. 3 kompatibilis sáv érhető el benne. Az eggyel korábbi generációs vezérlőkhöz képest ez az összeállítás akár kétszer akkora számítási teljesítményt és sávszélességet biztosít, továbbá az új, 18-foglalatos, szintén PCI Express Gen. 3-kompatibilis mainframe foglalatonként 8 sávot biztosítva kiválóan kihasználhatóvá teszi a 24 GiB/s összesített rendszersávszélességet. Mindez korábban soha nem látott feldolgozási teljesítményt tesz elérhetővé.

A LabVIEW rendszertervező szoftver teljes támogatását élvező, új generációs PXI beágyazott vezérlő és mainframe tökéletesen alkalmas arra, hogy a fejlesztők a 24 GiB/s sebességgel áramló méréstechnikai adatokat elérhető valósággá alakítsák.

Az NI honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény