FőoldalRendszerintegrátorM23-as csatlakozók
2015. január 16., péntek ::

M23-as csatlakozók

Szervomotorok egyszerű és tömített csatlakoztatása. A szervomotorokat gyakran M23-as kábelekkel csatlakoztatják – ezek kompakt kialakításúak és a kötődobozok alternatíváivá váltak. Így manapság ez minden szempontból a legjobban elterjedt rendszer. A Murrelektronik tápellátó és enkóderkábeleket kínál csúcsminőségben. Kiválóan tömítettek, ellenállnak a rázkódásnak és vibrációnak, könnyen szerelhetők és manipulációbiztosak

A kábelek narancsszínű kábelköpennyel tápellátásra, valamint zöld kivitelben jelek továbbítására alkalmasak. Ezek bevált megoldások szervomotorok számára az 1,0-ás méretosztályban. Az eddigi M23-as megoldások sok kis összeszerelendő alkatrészből álltak. Ez a rendszer nem volt kielégítő a felhasználók számára, több kifogás érkezett a tömítetlenséget, rázkódást, stabilitást és körülményes összeszerelést illetően.

A Murrelektronik a szenzorok és aktorok számára M8-as és M12-es csatlakozókat gyárt, ahol a fent említett problémák többé nem merülnek fel. Az itt gyűjtött tudás szolgált alapul az M23-as család – amely tulajdonképpen a szervohajtások és motorok közötti interfész – kifejlesztéséhez és gyártásához. Az első lépésben a Murrelektronik olyan kábeleket gyárt, amelyek Siemens hajtásokat kötnek össze Siemens motorokkal. A motoroldali csatlakozók többféle lábkiosztással állnak rendelkezésre. A szervohajtás oldalán a tápkábelek a hajtáshoz pontosan illeszkedő csatlakozókkal és többféleképpen konfekcionált vagy nyitott kábelvégekkel, a jelkábelnél Sub-D csatlakozókkal szereltek. Említésre méltó továbbá a Drive-Cliq-program, amely szintén nagy választékot kínál. Az M23-as termékprogram az optimális megoldás szervomotorok csatlakoztatására.

Megfelelő tömítettség: ellenálló és halogénmentes PUR-körbeöntés biztosítja az IP67/68-as tömítettséget. A kábel szilárdan és manipulációnak ellenállóan rögzül a csatlakozóházban, így a húzásmentesítés is megoldott. A hatlapfejű kialakítás lehetővé teszi a gyors, biztonságos és tömített csatlakozást – természetesen az erre a célra kialakított nyomatékkulccsal és nem egy csőfogóval. Ezáltal biztosított, hogy az anya előre pontosan meghatározott nyomatékkal rögzüljön. A telepítés így egyszerű, akár szűk helyeken is.

A sokk és vibráció nem zavarja: a csatlakozó anyájában a rázkódás elleni védelem integráltan van jelen. A csatlakozómechanika így gátolja meg tartósan a kontaktusok oldását. Az előny: mivel az utánhúzás felesleges, nem szükséges karbantartás, a tömítettség tartós marad.

Egyszerű szerelés a huzalozási hibák kiküszöbölésével: a kábelek gyárilag beöntöttek és 100%-ban ellenőrzöttek, ezért védettek mindenféle manipulációval szemben. Így növeli a berendezés üzembiztosságát, és csökkenti a lehetséges hibaforrások számát.

A nyíl-irányzék segíti a gyors szerelést.

A Murrelektronik M23-as csatlakozói még ennél is több extrával rendelkeznek:

  • A 360°-os, körkörös árnyékolás biztosítja az EMC-védelmet.
  • Kb. 30%-kal kisebb súly a hagyományos, teljesen fémcsatlakozókkal szemben, az össztömeg csökkentése így lehetséges például szánon mozgó motoroknál.
  • Védőcső-csatlakozási lehetőség integrálva van jelen. Mivel erős szennyeződés és mechanikai hatások esetén a védőcső ajánlott, ennek rögzítése a Murrelektroniknál bonyolult adapterek nélkül, egyszerűen kábelkötegelővel megoldható.
  • A kivétel nélkül minden esetben alkalmazott kiváló minőségű PUR kábelek megegyeznek a Siemens MC800+ kábeleinek tulajdonságaival.
  • A hosszak 10 cm-es lépésekben választhatók – mindez már 1 db-tól elérhető!

A Murrelektronik Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény