FőoldalRendszerintegrátorIntegrált megoldás a villamos elosztóhálózatok hatékonyságáért
2014. november 12., szerda ::

Integrált megoldás a villamos elosztóhálózatok hatékonyságáért

se-awesenseA Schneider Electric bejelentette, hogy megállapodást írt alá az Awesense Inc.-nel egymást kiegészítő ajánlataik forgalmazásáról a villamos elosztóhálózatok veszteségeinek mérséklése érdekében. Az együttműködés értelmében a két vállalatcsoport egyesíti szakértelmét az integrált megoldások megtervezése és a kapcsolódó ajánlattétel során, annak érdekében, hogy a közüzemi szolgáltatók csökkentsék meglévő hálózati veszteségeiket és visszaszerezzék kiesett árbevételeiket. Ezáltal megbízhatóbb és jövedelmezőbb elosztóhálózatokat építhetnek ki a jövőben

„A közműszolgáltatók évente kétszázmilliárd dolláros elosztási deficitet könyvelnek el, ami mindenhol óriási hatással van a környezetre és az energiaipari vállalatok gazdasági teljesítményére is. A Schneider Electrickel kötött partneri megállapodásunkkal az azonosítatlan veszteségek mérséklését tűztük ki célul" – mondta Mischa Steiner-Jovic, az Awesense Inc. vezérigazgatója.

A Schneider Electric a hálózati automatizálási és hálózatkezelő szoftverek mellett olyan villamos elosztó-, létfontosságú energiaellátási és vezérlési berendezéseket fejleszt, gyárt és forgalmaz, amelyekkel a közműszolgáltatók megbízhatóan, biztonságosan és hatékonyan üzemeltethetik hálózataikat. Az Awesense pedig olyan hálózatanalitikai eszközöket kínál, amelyek segítségével a hálózatok hatékonysága a veszteségek azonosításával, a túlterhelés kockázatának csökkentésével, az eszközadatok feldolgozásával, és a mérési hibák vagy az áramlopás miatti bevételkiesés helyreállításához szükséges idő csökkentésével növelhető.

A megállapodás révén a Schneider Electric számára lehetővé válik az Awesense True Grid Intelligence (TGI) felhőalapú szoftver, valamint a hálózati érzékelők integrálása és forgalmazása, a kapcsolódó mérnöki és műszaki szolgáltatásokkal együtt. Ez a megoldás bármilyen típusú hálózati topológián, felszíni vagy földalatti vezetékek esetén is képes a veszteségek felmérésére. Az Awesense pedig a Schneider Electric kiterjedt közműszolgáltató ügyfélköre és szakértői csapata által profitálhat az együttműködésből.

„Az Awesense-kooperáció teljes körű veszteségcsökkentő megoldások létrehozását teszi lehetővé számunkra, melynek köszönhetően a közműszolgáltatók világszerte növelhetik hálózataik hatékonyságát azáltal, hogy veszteségvizsgálatok keretében összehasonlítják az intelligens mérőkből és a gyanús hálózati eszközökből származó adatokat" – mondta Frédéric Abbal, a Schneider Electric energia üzletágának ügyvezető alelnöke.

A Schneider Electric honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény