FőoldalRendszerintegrátorSikeresen zárult a Zöld fényforrás program
2014. július 10., csütörtök ::

Sikeresen zárult a Zöld fényforrás program

A GE Hungary Kft. sikerrel zárta le a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával Magyarországon megvalósult „Zöld fényforrás programot". A beltéri és kültéri világítási rendszerek, valamint elsősorban ezen rendszerekben alkalmazható fényforrások fejlesztését célzó, június 30-án befejeződött projektet az Alap 699 474 626 forinttal támogatta

A Zöld fényforrás program (azonosítószám: ED_12-1-2012-0008) keretében a GE szakemberei a legkorszerűbb LED technológiákat alkalmazó beltéri- és kültéri fényrendszerek kutatásával-fejlesztésével foglalkoztak a GE hazai szervezeteiben. A vállalat munkatársai emellett tovább tökéletesítették a cég legmodernebb fényforrásait, köztük LED-es termékeit is, amelyeket elsősorban az újonnan kifejlesztett fényrendszerekben használnak fel.

A K+F-projektben összesen 15 hazai partnerrel, köztük számos magyar egyetemmel, kutatóintézettel és innovatív kisvállalkozással működött együtt a GE. A fejlesztésekben közreműködtek többek közt a Magyar Tudományos Akadémia, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pannon Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szakemberei is. A program részeként összességében 23 új termék alapkonstrukció került kifejlesztésre, ezen belül 11 konvencionális fényforrás típus, 1 LED-alapú fényforrás család, 8 belsőtéri világítási rendszerek céljára készült LED-es lámpatest család és külsőtéri világítási rendszerek céljára készült 3 LED-es lámpatest család. Az alapkonstrukciókon belül az eltérő műszaki paraméterekkel rendelkező terméktípusok száma eléri a több százat.

A hagyományos technológián túlmutató LED-es megoldások 40–70 százalék energia megtakarítást jelentenek a hagyományos világítótestekhez képest. A programban megvalósult fejlesztések a GE itthoni üzemeiben hasznosulnak majd, amelyek jelentősen növelik a Magyarországon fejlesztett és gyártott termékek versenyképességét a világpiacon, ezzel is erősítve a GE magyarországi jelenlétét és az ország versenyképességét. A kezdeményezésben kiemelt szerepet kapott a Fényforrás üzletág budapesti székhelyű EMEA régiós központja is, mivel az itthon gyártott új termékeket a cég globális értékesítési hálózatán keresztül exportálják világszerte.

A GE honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény