FőoldalRendszerintegrátorMérőműszerek az Y generációnak
2014. július 02., szerda ::

Mérőműszerek az Y generációnak

A VirtualBench egyetlen eszközben, innovatív szoftverrel párosítva egyesíti öt alapműszer képességeit, új lehetőségeket nyitva ezzel a hagyományos, asztali berendezéseket használó mérnökök előtt

Az NI bejelentette VirtualBench nevű, kompakt műszerének megjelenését, amely vegyes jelű oszcilloszkópot, függvénygenerátort, digitális multimétert, programozható, egyenáramú tápegységet, továbbá digitális be- és kimeneteket is tartalmaz. A VirtualBench eszköz személyi számítógépen vagy iPad-en futó szoftverrel kezelhető. E berendezés megfizethető áron nyújtja a leggyakrabban használt funkciókat és új lehetőségeket nyit a mérnökök számára az asztali műszerek használatában. Az eszközhöz tartozik az összes műszert kezelni képes ingyenes szoftver is.

„Korábban a korlátozott hely- és költségkeret miatt nem tudtam valamennyi mérőhelyre teljes műszerösszeállítást beszerezni" ― nyilatkozta Russel Stanphil, a TechShop elektronikai tanácsadója. „Mostantól minden mérőhelyen csupán egyetlen laptop és a VirtualBench eszköz segítségével válthatok ki 4-5 különálló műszert."

Mivel a VirtualBench napjaink korszerű végfelhasználói számítástechnikai platformjaira épül, a mérnökök és tudósok számára a legújabb technológiákat kínálja: több ponton érzékelő érintőképernyőket, többmagos processzorokat, vezeték nélküli adatkapcsolatot és intuitív kezelőfelületet. A szoftver leegyszerűsíti az elvégzendő műveleteket és sokrétű lehetőségeket biztosít, hatékonyabbá téve az áramkörök hibakeresését.

„Arra alapozunk, amiben az NI a legjobb, a szoftveralapú megközelítésre építünk a méréstechnikában" ― állítja Chad Chesney, az NI adatgyűjtő rendszerek marketingjéért felelős vezetője. „A VirtualBench intuitívabb szoftveres felhasználói élményt nyújt, hatékonyságával így lényegesen meghaladja az öt műszer képességének egyesítéséből fakadó lehetőségeket."

A termék legfontosabb előnyei

  • A lehető legkisebb helyet foglalja el az asztalon vagy mérőhelyen
  • Egységes, felhasználóbarát kezelőfelülete leegyszerűsíti a műszer beállítását
  • Új képességeket és magasabb fokú kényelmet nyújt több műszer összefogott megjelenítésével, nagyképernyős kijelzővel, valamint gyors adat- és képernyőmentésekkel
  • Fennakadásmentesen együttműködik a LabVIEW rendszertervező szoftverrel

Az eszköz alapadatai

  • 2 csatornás, 100 MHz-es sávszélességű oszcilloszkóp
  • 34 logikai elemző csatorna
  • 125 milló minta/s sebességű jelgenerátor
  • 8 digitális I/O
  • 5,5 digit felbontású digitális multiméter
  • DC tápegység (6 V, +25 V és -25 V)

A VirtualBench további részletei a www.ni.com/virtualbench weboldalon találhatók.

Rendelhetőség

A VirtualBench már világszerte megrendelhető. A VirtualBench iPad alkalmazás a nyár folyamán lesz elérhető az App Store-ban.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény