FőoldalRendszerintegrátorIntelligens fogyasztásmérők a felhasználók segítségére
2014. június 24., kedd ::

Intelligens fogyasztásmérők a felhasználók segítségére

A többfunkciós VOLTCRAFT intelligens mérőműszerek segítségével kiterjedt adatsorok gyűjthetők össze, majd Bluetooth-kapcsolaton keresztül okostelefonra vagy táblagépre továbbíthatók

A Conrad Business Supplies bejelentette új. intelligens fogyasztásmérőit, melyekkel követhető a csatlakoztatott eszközök áramfogyasztása. A Conrad VOLTCRAFT SEM intelligens fogyasztásmérők okostelefonra vagy táblagépre telepített ingyenes iOS vagy Android alkalmazásokon keresztül követhetők és vezérelhetők. A műszerek által nyújtott áramfogyasztás-információk révén azonosíthatók a nagy áramfelvételű eszközök és berendezések, így a fogyasztók és vállalatok csökkenthetik villanyköltségeiket.

A Conrad VOLTCRAFT SEM intelligens fogyasztásmérőket elegendő beiktatni a fali aljzat és a megfigyelni kívánt készülék közé. A műszer ezután rögzíti a csatlakoztatott terhelés fogyasztását. A mérőműszer akár 90 nap adatait is képes tárolni, valamint Bluetooth® 4.0 felületen eljuttatni egy okostelefonhoz vagy táblagéphez, amelyen aztán az adatok megfelelő alkalmazás segítségével megjeleníthetők. A műszerrel 0,23 W és 3680 W közötti áramfogyasztási adatok, például a tápfeszültség, a teljesítménytényező, a frekvencia, az elfogyasztott áram, ill. a költségek mérhetők. Az adatok intuitív, könnyen értelmezhető formában jelennek meg a kiválasztott eszközön.

A Conrad VOLTCRAFT SEM intelligens fogyasztásmérők továbbá használhatók az alkalmazáson keresztül vezérelhető időzítő funkcióval ellátott, kapcsolható dugaszolóaljzatként, mely lehetővé teszi például a be- és kikapcsolást, visszaszámláló időzítést és a programozható túlterhelés-szabályozást is (leállítás vagy riasztás).

– A háztartásunk áramfogyasztása mind környezetvédelmi szempontból, mind egyénileg, költségszempontból is fontos számunkra – mondta Michael Schlagenhaufer, a Conrad Business Supplies beszerzési igazgatója. – Saját gyártású intelligens fogyasztásmérőink könnyen használható módon adják a kezünkbe az áramfogyasztásunk feletti uralmat, és kényelmesen, szabványos okostelefonon vagy táblagépen keresztül jelenítik meg a mért adatokat. –

A Conrad kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény