FőoldalRendszerintegrátorEgyedülálló gyorsaság, csatornasűrűség és rugalmasság
2014. április 17., csütörtök ::

Egyedülálló gyorsaság, csatornasűrűség és rugalmasság

– az NI új távlatokat nyit a mérő-feszültségforrások világában. Az NI PXIe-4139 a hozzá hasonló, hagyományos kivitelű berendezéseknél 100-szor gyorsabb mintavételi sebességet és legalább kétszeres csatornasűrűséget biztosít

A National Instruments bejelentette az NI PXIe-4139 mérő-feszültségforrás (SMU) megjelenését, amely a cég SMU-kínálatának egy új, nagy teljesítményű tagja. A modul számos iparágban képes a tesztköltségek és a fejlesztési idő csökkentésére, a félvezetőgyártástól az autóiparon keresztül a fogyasztóelektronikai cikkek előállításáig.

„Az NI PXIe-4139 tág áram-feszültséghatárokat nyújt a mérnöki és tudományos munkához. A berendezés impulzusüzemű terhelhetőségét 500 W-ig terjesztették ki, érzékenységét pedig 100 fA-re vitték le, így igen sokféle eszköz tesztelésére alkalmas" ― állítja Luke Schreier, a National Instruments automatizált teszt termékplatformjának szenior csoportvezetője. „Komoly előnyt jelent az NI PXIe-4139 mérete is, hiszen a rendszer mérete jóval kisebb a hagyományos kivitelű mérő-feszültségforrásból felépített összeállításokhoz képest."

Az NI PXIe-4139 rendelkezik az NI SourceAdapt technológiával, melynek révén bármilyen terhelésre optimalizálható a tápegység válaszának jellege a szabályozó hurok jellemzőinek beállításán keresztül. Ezzel megóvja a vizsgált készülékeket és javítja a rendszer stabilitását. Mindezek mellett az NI PXIe-4139 maximális mintavételezési sebessége másodpercenként akár 1,8 millió minta, ami a hagyományos mérőfeszültségforrások mintavételi sebességének 100-szorosa. Ez a mérési idő csökkentése mellett jeltranziensek megfigyelését is lehetővé teszi külső oszcilloszkóp alkalmazása nélkül.

„Ha lépést kívánunk tartani a korszerű elektronikai eszközök növekvő komplexitásával, a műszerezéshez is új megközelítés kell" ― nyilatkozta Schreier. „A SourceAdapt rendszer a moduláris PXI-alapú műszerek és az NI LabVIEW rendszertervező szoftver nyújtotta előnyökkel párosulva versenyelőnyt nyújt a vizsgálati idő csökkentésével és a tesztelt eszközök védelmével."

A legfontosabb jellemzők:

  • 100 fA-es mérési érzékenység: nagy teljesítményű félvezető eszközök precíz beméréséhez;
  • 1,8 Ms/s-es mintavételi sebesség: tranziens viselkedés vizsgálata külső oszcilloszkóp nélkül;
  • Akár 17 mérőcsatorna 19 hüvelyk széles műszerszekrény-térfogatban: minimális helyigényű mérőrendszer nagy csatornaszámú rendszerek esetén is;
  • SourceAdapt technológia: tranziens idők minimalizálása a teljes mérési idő mérséklése és a vizsgált eszközök túllövésekkel, illetve oszcillációval szembeni védelme érdekében, erősen kapacitív vagy induktív terhelések esetén is.

Az NI mérő-feszültségforrásaival kapcsolatos további információk

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény