FőoldalRendszerintegrátorEgy rendszer mind felett
2013. december 20., péntek ::

Egy rendszer mind felett

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet kínálatában elérhetővé vált a NetIQ Advanced Authentication Framework. A megoldás lehetővé teszi, hogy a vállalatok egyetlen keretrendszerben használják, kezeljék és felügyeljék az összes hitelesítési és azonosítási eszközüket, az intelligens kártyáktól kezdve az egyszer használatos jelszavakon és az ujjlenyomat-leolvasáson át a mobiltelefonnal vagy pendrive-val történő azonosításig, illetve a tokenek használatáig

Az új termék segítségével a szervezetek az egyszerű, felhasználónévből és jelszóból álló kombinációknál jóval biztonságosabb, többfaktoros autentikációs módszerrel védhetik érzékeny adataikat, miközben rendszereik és adminisztrációs folyamataik továbbra is könnyen átláthatók és kezelhetők maradnak.

Ma már nem számít különleges igénynek, ha egy vállalat több különféle autentikációs módszert szeretne alkalmazni egyidejűleg, ilyenkor azonban általában kénytelen több autentikációs infrastruktúrát is működtetni, ami megnehezíti a felügyeletet, és növeli a biztonsági kockázatokat. Erre a problémára nyújt egyszerű és költséghatékony megoldást a NetIQ Advanced Authentication Framework, amely egyetlen keretrendszerben kínál lehetőséget az összes autentikációs eszköz kezelésére.

A termék lehetővé teszi a szerteágazó autentikációs igényeket támasztó, nagyméretű szervezetek és környezetek felügyeletét is, mégis könnyen használható. Segítségével egyszerűen létrehozhatók az egyes felhasználókra, eszközökre vagy helyekre szabható házirendek, míg a sablonok és csoportos házirendek alkalmazásával jól áttekinthető marad az irányítópult még a legösszetettebb rendszerek esetében is.

A NetIQ Advanced Authentication Framework továbbá együttműködik a Microsoft Management Console eszközzel, ennek köszönhetően az IT-biztonsági szakemberek központi autentikációs házirendeket hozhatnak létre és felügyelhetnek, illetve delegálhatják a felügyeleti jogokat bizonyos házirendek vagy folyamatok felett.

A megoldás számos különféle autentikációs módszert és eszközt támogat, ezért a bevezetéséhez nincs szükség a meglévő eszközök lecserélésére vagy a folyamatok módosítására, hiszen a támogatott autentikációs eszköz lehet többek között a laptopba beépített ujjlenyomat-olvasó, egy pendrive vagy egy mobiltelefon is. Ráadásul a NetIQ mindig az elsők között kezdi el támogatni az újonnan megjelenő autentikációs technológiákat, tehát az Advance Authentication Framework használói biztosak lehetnek abban, hogy a jövőben megvásárolni kívánt eszközök is illeszkedni fognak a keretrendszerbe. Az újabb és a régi hitelesítési eszközök így egyszerűen használhatók egymás mellett.

A NetIQ Advanced Authentication Framework már elérhető.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény