FőoldalRendszerintegrátorA világ első multi-platform bluetooth-vezérelt világítástechnikai rendszere
2013. november 06., szerda ::

A világ első multi-platform bluetooth-vezérelt világítástechnikai rendszere

Magyar csapat fejlesztette ki a világ első, IOS-Android multi-platform Bluetooth-vezérelt világítástechnikai rendszerét, a LiTeClick-et. Egy kattintással a színskála valamennyi színéből kiválaszthatjuk az otthonunkhoz leginkább illő hangulatot: összesen 16 millió színből! A LiTeClick Világítástechnikai megoldás szinte a világ valamennyi okostelefonjával kompatibilis. A támogatott eszközök választéka tehát szélesebb, mint amit valaha a világítástechnikai iparban látni lehetett

A világítástechnika következő generációja

A LiTeClick a világítástechnika új, korszakalkotó megoldása. Mi kell hozzá? Egy okostelefon és a LiteClick körte vagy LiTeClick LED szalag. Telefonunkkal kényelmesen le-és felkapcsolhatjuk a villanyt, és otthonunkat a színskála valamennyi színével színezhetjük!

Hogyan működik a LiTeClick?

Csavarjuk be a LED körtét a foglalatba vagy kapcsoljuk be a LED szalagot, töltsük le az applikációt és párosítsuk a LiTeClick-et a mobil eszközünkkel. A LiTeClick nem csupán egy újabb kütyü, hanem praktikus háztartási eszköz, amely alacsony energiafogyasztásának köszönhetően környezetbarát is.

A támogatott eszközök választéka szélesebb, mint amit valaha a világítástechnikai iparban látni lehetett. Közöttük megtalálható valamennyi bluetooth classic-kal (2.) működő Android-telefon és tablet, valamint alacsony energiájú Bluetooth-szal (4.0) szerelt iPhone, iPod és iPad is.

Hosszú hónapok fejlesztése és tesztelése után elkészült a LiTeClick LED körte és a LiTeClick LED szalag. A LiTeClick körte alumíniumból és műanyagból készült. Belül egy Bluetooth 2.1 és egy Bluetooth 4.0 modul dolgozik, valamint egy magas teljesítményű, környezetbarát hi-end amerikai 12 wattos négyszínű CREE RGBW LED: piros, zöld, kék és fehér. A technológiával összesen 16 millió színt lehet létrehozni, így a körte lényegében bármilyen, akár ragyogó fehér színt is meg tud jeleníteni.

Mivel a LiTeClick világítástechnika LED fényforráson alapul, élettartama évekkel túlszárnyalja a hagyományos izzó, fluoreszkáló és halogén körtékét. Továbbá sokkal kevesebb energiát használ: egy 10 wattos LED körte általában megegyezik egy 70-80 wattos izzó fogyasztásával.

A magyar fejlesztésű körték és LED szalagok már most elérhetőek. A termék végfelhasználói ára kb.65 dollár lesz.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény