FőoldalRendszerintegrátorÚj távlatok az elektronikai tesztelésben
2013. szeptember 27., péntek ::

Új távlatok az elektronikai tesztelésben

az NI szoftveralapú műszereinek kibővült tárházával A műszervezérlő FPGA bővítményekkel, Xilinx 7-es sorozatú FPGA-val és az iparág első PXImc illesztőmoduljával kiegészített LabVIEW RIO architektúra lecsökkenti a tesztelés költségét

A National Instruments bejelentette az NI LabVIEW konfigurálható be-kimeneti (RIO) architektúra új termékeinek megjelenését, melyek tovább növelik a platform rugalmasságát és teljesítőképességét, hogy ügyfeleink a költségek csökkentése mellett tudjanak megfelelni a korszerű, automatizált méréstechnika kihívásainak.

„A vizsgált eszközök egyre komplexebbé válnak, a mérnököknek pedig új megközelítésre van szükségük ahhoz, hogy a költségek csökkentésével együtt megőrizzék a versenyképességet és tartani tudják a piaci bevezetés határidejeit is" ― állítja Charles Schroeder, az NI mérőrendszerekért felelős igazgatója. „A LabVIEW RIO architektúra platformalapú megközelítése a sikerhez rugalmas és bővíthető eszközöket ad a mérnökök kezébe."

A platform legfontosabb újdonságai az NI RF jelanalizátor és RF jelgenerátor műszervezérlő egységének FPGA bővítményei, amelyekben a műszervezérlőktől méltán elvárt kompatibilitás a nyílt FPGA rugalmasságával párosul. Az FPGA bővítmények a 2012-es NIWeek-en világelsőként bejelentett szoftveralapú műszerre, az NI PXIe-5644R vektorjel analizátor-generátorra épülnek. A bővítmények révén még azok is kiaknázhatják a nyílt FPGA előnyeit a nagysebességű jelfeldolgozást és vezérlést igénylő alkalmazásokban, akik nem vagy alig rendelkeznek FPGA-programozási tapasztalatokkal. Azok, akik már rendelkeznek vektorjel analizátor-generátorral, az eszközmeghajtók frissítése után tetszőlegesen kombinálhatják az általános műszervezérlő-, illetve az alkalmazás-specifikus FPGA kódot.

„Az NI vektorjel analizátor-generátor felhasználó által programozható FPGA-ja nélkülözhetetlen a legújabb, nagymértékben integrált RF tesztek problémáinak kiküszöböléséhez" ― nyilatkozta Gorkem Guven, a Hittite Microwave Corporation alelnöke. „A műszervezérlő FPGA bővítményekkel és a LabVIEW-val könnyen kiaknázhatók az FPGA előnyei, jelentősen csökkenthető a tesztelési idő, de megmarad az RF mérőberendezésektől elvárt valamennyi hardveres és szoftveres képesség is."

A LabVIEW RIO architektúra másik kiegészítése a legújabb Xilinx 7-es sorozatú, FPGA-val felszerelt NI PXIe-7975R NI FlexRIO FPGA-modul, amelyet automatizált teszteléshez és nagy teljesítményű, beágyazott alkalmazásokhoz teveztek. Az új NI FlexRIO FPGA-modul elődeihez képest kétszeres (1,6 GiB/s) adatátviteli sebességet és négyszeres (2 GiB) beépített DRAM memóriakapacitást nyújt. Megrendelhetők már az NI FlexRIO illesztőmodulok is, a 4,4 GHz-es NI 5792 RF-vevő és NI 5793 RF-adó.

A lebegőpontos számítások iránti növekvő igények kielégítésére a LabVIEW RIO architektúra processzorteljesítményét az NI tovább fokozza az új NI PXIe-8383mc PXImc illesztőmodullal. Az NI PXImc technológia révén a lebegőpontos számítások több processzor között oszlanak meg, a fixpontos számítások FPGA-k közötti elosztásával megegyező módon.

További információk

Műszervezérlő FPGA
PXImc technológia

Az NI kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény