FőoldalRendszerintegrátorKifinomult rendszerek tervezése
2013. szeptember 24., kedd ::

Kifinomult rendszerek tervezése

A National Instruments újfent számot adva a mérnökképzés iránti fokozott elkötelezettségéről, bejelentette oktatási termékválasztékának legújabb tagját, az NI myRIO-t

Az NI myRIO a népszerű NI CompactRIO platform nagyteljesítményű technológiáján alapul, de kisebb és diák-közelibb, mint az iparban használt megfelelője. Az NI myRIO-ban megtalálható Zynq® a Xilinx legújabb, teljes körűen programozható egychipes rendszere (SoC) kétmagos ARM Cortex-A9 processzorral és 28000 programozható logikai egységes FPGA-val. Az NI LabVIEW grafikus programozási környezet segítségével a diákok rendkívül gyorsan programozhatják az FPGA-t, rugalmas prototípusfejlesztési és gyors tervezési iterációkkal tökéletesítve rendszerüket.

Nick Morozovsky, a Kaliforniai Egyetem (San Diego) végzős diák-kutatója elmondta: "Az NI myRIO az FPGA számítási kapacitását és rugalmasságát párosítja össze, mindezt teszi egy rendkívül praktikus méretben, melynek következtében az NI myRIO a beágyazott robotikai alkalmazások ideális vezérlőegységévé válik".

Az NI myRIO-n emellett található 10 analóg bemenet, 6 analóg kimenet, hang be- és kimeneti csatorna, valamint akár 40 digitális be- és kimeneti vonal is. A tartós, zárt készülékházban beépített WiFi-t, háromtengelyes gyorsulásérzékelőt és több programozható LED-et is találhatunk.

"Ha fel kellett volna sorolnom egy hordozható be-kimeneti eszköz általam elvárt tulajdonságait, a lista szinte teljesen egybevágott volna az NI myRIO adatlapjával" — nyilatkozta III. Dan Dickrell, a Floridai Egyetem mérnökoktatója. "Ez a parányi eszköz kiemelkedő mérnöki alkotás."

A myRIO-val kiegészített LabVIEW újrakonfigurálható be-kimeneti (RIO) architektúra tovább bővíti az NI által különböző tudásszintekhez kínált megoldások körét, legyen szó akár a mérnöki alapokkal ismerkedő diákok vagy a világ legbonyolultabb rendszereit fejlesztő mérnökök szintjéről. Az egyszerű tantermi és laboratóriumi felhasználhatóság érdekében az NI myRIO-hoz ingyenes oktatóanyagok tölthetők le, továbbá az eszköz együttműködik valamennyi NI miniSystems kiegészítővel és számos, harmadik fél által előállított érzékelővel, illetve beavatkozóval. Az NI myRIO széles körű, hardver ökoszisztémáján túl fontos szempont, hogy az eszköz többféle környezetből is programozható, beleértve a LabVIEW-t és C/C++-t is. Az eszközt az oktatók így könnyedén beilleszthetik a már kidolgozott vezérlést, robotikát, mechatronikát és beágyazott rendszereket tárgyaló tanmenetükbe.

"Küldetésünknek érezzük annak támogatását, hogy a diákok tanulmányaik során is ugyanahhoz a technológiához férjenek hozzá, amelyet később a munkájuk során is használni fognak" — nyilatkozta Dave Wilson, az NI globális akadémiai marketing igazgatója. "Mind a diákok, mind a leendő munkaadóik számára biztosítani szeretnénk, hogy együttműködésük kezdetétől készek legyenek az innovációra."

Az NI myRIO szeptember elejétől már megrendelhető.

Az NI kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény