FőoldalRendszerintegrátor0,3 ppm H2S határérzékenységű műszer
2013. augusztus 30., péntek ::

0,3 ppm H2S határérzékenységű műszer

A Hilase Kft. a fejlesztéshez az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjából 38,587millió forint támogatást nyert el, melyet saját forrásból 17,336 millió forinttal egészített ki. Az elnyert támogatással kompakt, alacsony üzemeltetési költségű, nagypontosságú, az EU által megengedett határkoncentrációnál tízszer jobb határérzékenységű (0,3 ppm), fotoakusztikus elven alapuló kénhidrogén tartalom mérőműszert fejlesztett ki a cég

A Hilase Kft. partnerei a fejlesztésben a Szegedi Tudományegyetem, a MOL Nyrt. és a VIDEOTON Holding Zrt. voltak. A létrehozott mérőműszer kielégíti a földgázipar egyre szigorodó kénhidrogén-tartalomra vonatkozó előírásaihoz kapcsolódó mérési feladatok követelményeit. Az eszköz emberi közreműködés nélkül, folyamatosan szolgáltatja a nagy pontosságú mérési adatokat zord ipari környezetben is, ugyanakkor alkalmas az EU elvárás szerinti megengedett 3,5 ppm (5 mg/m3) maximalizált kénhidrogén tartalom meghatározására is. A Hilase Kft. ezzel az eredményes fejlesztéssel bebizonyította a fotoakusztikus elven alapuló módszer előnyét a konkurens műszergyártók által alkalmazott optikai abszorpciós elvű detektálással szemben.

A Hilase Kft. és termékeinek nemzetközi elismertsége egyre nő, ezzel együtt bővül az érdeklődés az egyéb piacokra gyártott mérőműszerek iránt is. Korábbi gyártmányaik közül számos mérőműszerük működik tengeri, illetve szárazföldi olajfúrótornyon, nyolc darab mérőműszerük finomítóba került, két műszert olaj- és földgáziparon kívüli alkalmazásokhoz szállítottak. Az elmúlt évben a bevételük megháromszorozódott, az alkalmazottak száma pedig a kétszeresére bővült.

A Hilase Kft. Honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény